Hallituksessa näyttää olevan niitä, jotka tietävät, mitä on päätetty ja niitä, jotka eivät tiedä. Kokoomus vie ja vasemmisto vikisee.

Osinkoveropäätös on täysin kohtuuton ja sitä on muutettava. SDP oli aikanaan hyväksymässä varallisuusveron poistoa hallituksessa jopa ilman Kokoomusta tuhoisin seurauksin. Sama suuren rahan silittelylinja jatkuu. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on niin rakastunut salkkuunsa, ettei hallituksen istunnossa ollut hereillä, kun Kokoomus ajoi veropolitiikkaansa läpi.

Hallituksella ei ole ideologista liimaa. Hallituksessa ovat kaikki ne puolueet, jotka ovat valmiita jatkamaan EU:n kriisimaiden tukemista. Tulos on näkyvissä. Yhteinen näkemys puuttuu.

Osinkoverouudistus on suurrikkaiden asialla. Pienyrittäjät ja piensijoittajat ovat maksumiehinä. Tämä päätös on muutettava. Perussuomalaiset tekevät Eduskunnassa tarvittavat muutosesitykset, jos hallitus ei niitä itse korjaa. Se merkitsee sitä, että vasemmiston kansanedustajat saavat salissa äänestämällä päättää, millä kannalla he ovat. Hallituksessa nukkuneet heräävät viimeistään eduskunnassa.

TIMO SOINI