Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini selventää tiistaisen eduskuntakeskustelun taustoja blogissaan. SDP pillastui budjetin lähetekeskustelun lopetuspäivänä Soinin nimitettyä liitoskunnissa roikkuvia väliportaan johtajia pikkunilkeiksi. Soini vastusti puheessaan kuntatyöntekijöiden viiden vuoden irtisanomissuojaa, jota SDP puolustaa intohimoisesti.

– Me emme kannata pakkoliitoksia, emme liioin voi antaa yhdistyville kunnille aukotonta viiden vuoden irtisanomissuojaa. Kouvolassa, yhdeksän kunnan yhteenliittymässä, viiden vuoden siirtymäajan jälkeen tuleet potkut 600 ihmiselle. Tämä on tuskallista. Viiden vuoden aikana olisi jotakin pitänyt tehdä toisin. En halua, että sama toistuu, Soini kirjoittaa blogissaan.

– SDP loukkaantui nilkki-sanasta, joka tarkoittaa pikkupomoa. Pikkupomo on ok tyyppi, mutta ei merkitse sitä, että hän on kaiken arvostelun ulkopuolella ja työpaikka turvattu kaikissa olosuhteissa, Soini jatkaa.

Keväällä tulee asiaa Saksaan

Soini otti kantaa myös Saksan vaaleihin. Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Angela Merkelin voitto antaa aihetta kunnioitukseen, mutta Soini olisi äänestänyt Vaihtoehto Saksalle -puoluetta, joka jäi harmittavasti 4,7 prosentin äänisaaliillaan viiden prosentin äänikynnyksen alle.

– Harmin paikka. Nyt liikkeen sitko ja voima todella punnitaan. Tähdenlento sammuu, kansanpuolue voimistuu. Lähi-vuodet kertovat, kummasta on kysymys. Mínulle tulee ensi vuoden eurovaalien tiimoilta asiaa myös Saksaan, Soini ennustaa.

PS VERKKOTOIMITUS