Suomen Uutiset haastatteli Timo Soinia heti puheenjohtajavalinnan jälkeen. Petri Lehtinen haastattelee. Katso haastattelu oheisesta videoikkunasta.

Timo Soini, olet johtanut perussuomalaisia jo 18 vuotta. Mistä kumpuaa se voima, joka saa sinut jatkamaan tätä työtä?

Syitä on kaksi. Toinen on aatteen palo. Uskon meidän yhteiseen aatteeseemme ja tekemiseen. Toinen syy on nämä ihanat perussuomalaiset. Olen saanut mennä ympäri maata ja olla yhteisessä työssä mukana. Se on ollut niin hienoa, sekä laihoina että lihavina aikoina. En ole malttanut luopua.

Perussuomalaiset on saavuttanut hienoja vaalivoittoja. Mitkä ovat tärkeimmät tekijä kannatuksen takana?

Kyllä se on se, että puolueella on oma linja ja oma suunnitelma. Ja sitten loistava jäsenistö, kenttäväki. Siis uutterien ihmisten armeija, joka tekee yhteistä työtä – viikosta toiseen, torilta toiseen, ja tekee pyyteettömästi omasta tahdosta, ei rahan voimalla. Sieltä se lähtee.

Sitten meillä on sanottavaa. On aika paljon ihmisiä, jotka kannattavat näitä meidän asioitamme. Eivät ehkä kaikkea, mutta riittävän montaa, että äänestävät perussuomalaisia. Ja meillä on vielä kasvunvaraakin.

Turussa vietetään 20-vuotisjuhlaa. Missä tunnelmissa olet?

Olen todella hyvissä tunnelmissa. Kokous on aivan massiivisen suuri ja paljon hymyileviä ihmisiä. Tämä on meille hieno hetki.

Me olemme valtakunnallinen puolue. Olemme läsnä lähes jokaisessa kunnassa, kaikissa piireissä meillä on iso määrä kansanedustajia, olemme hallituspuolue, meillä on eduskunnan puhemies.

Kokouksessa on tolkuttoman hieno tunnelma. Aistin sen, että nämä ihmiset ovat iloisia. Heillä on oma puolue, jossa heidän ääntään kuullaan ja johon he ovat tervetulleita sellaisena kuin he ovat.

Nettikatsojilta on tullut kysymys: Oletko ehtinyt käydä raveissa, ja onko pelikassa plussalla vai miinuksella?

Pelikassa on kyllä vähän miinuksella. On sen verran tullut pelattua omia hevosia, eivätkä ne ole aina olleet ihan kärjessä. Olin kuninkuusraveissa. Sunnuntaina osaomistamani AT Vihtori joka juoksee Loviisan raveissa. Valitettavasti en pääse paikalle, mutta kyllä minä sen jostain netistä nyplään ja katson, kuinka käy.

SUOMEN UUTISET

Tagit