Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kommentoi lauantaina 8.12 julkaistussa tiedotteessaan työttömyysturvan leikkauksia. Tiedote ohessa:

Eurokriisin aiheuttama taantuma lisää työttömyyttä. Nyt on panostettava teollisuuteen ja vientisektoriin ja niiden toimintaedellytyksiin, sillä ilman näiden pärjäämistä palvelusektorin irtisanomiset räjäyttävät työttömyyden kasvuun kaupungeissa. Ostovoima on säilytettävä.

Samassa yhteydessä on päätettävä, että työttömyysturvaa ei leikata. Työttömyysturva ei ole ongelma vaan työttömyys. Hallituksen pitää laskea keväällä ruuan ja lääkkeiden arvonlisäveroa, sillä taantuma iskee pahiten pienituloisiin ihmisiin.

Kriisitietoisuuden lietsominen ei saa johtaa paniikkiin. Työttömyysturva on tilapäinen silta työpaikasta toiseen. On edesvastuutonta ajaa työttömyysturvan leikkauksia, joka pomminvarmasti nostetaan esiin osana kevään talousratkaisuja. Maltilliset palkkaratkaisut ovat mahdollisia, mutta eivät työttömyysturvan leikkauksen uhalla.

Perussuomalaiset on pienyrittäjien puolue ja työväenpuolue ilman sosialismia. Taloudellinen ja tiedotuksellinen eliitti on aloittanut Kepun nostamisen tavoitteenaan Kokoomusvetoinen Kepuhallitus vihreine ja ruotsalaisine myötäjuoksijoinnen. Kaikille näille tahoille työttömyysturvan leikkaus sopii ” kriisinhallintakeinona”.

Lisätiedot: Timo Soini, p 050 511 3027

Kuva: PS kuvatoimitus

Tagit