Perussuomalaiset Nuoret on huolestunut siitä, että Suomen työelämästä poistuu nyt enemmän ihmisiä eläkkeelle kuin nuoria tulee työelämään. Tämä ilmiö kestää noin vuoteen 2040 asti ja se heikentää vakavasti talouden kestävyyttä.

Työttömyysluku pysyi samana, mutta työvoiman määrä supistui 14 000 ihmisellä vuoden takaiseen verrattuna. Vaikea taloustilanne on heikentänyt syntyvyyttä länsimaissa, mutta pitkällä aikavälillä syntyvyyden kasvu on avain työvoiman kasvattamiseen.

– Useat nuoret aikuiset kokevat, että perheen perustaminen ja sen hyvinvointi on jäänyt pahasti työurasta puhumisen varjoon vaikka perhepolitiikalla on suuri inhimillinen ja kansantaloudellinen merkitys, ihmettelee Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Simon Elo.

Hallitus ajaa lapsiperheet ahtaalle

Perussuomalaiset Nuoret on tyrmistynyt, että Kataisen ja Stubbin kokoomusvetoiset hallitukset ovat tehneet lukuisia lapsiperheiden asemaa heikentäneitä päätöksiä: lapsilisää leikataan, sen indeksi on jäädytetty, kotihoidon tukea on heikennetty ja kuntapalveluja murennettu.

Lapsilisien leikkaus voidaan välttää esimerkiksi pyörtämällä päätös kotihoidontuen kiintiöimisestä molemmille vanhemmille. Yhdessä päivähoito-oikeuden rajoittamisen kanssa se maksaa 135 miljoonaa euroa.

– Vaadimme valtiovaltaa luomaan lapsiperheille vahvemman yhteiskunnallisen pohjan. Suomalaisten syntyvyys on saatava vahvaan kasvuun, jotta isänmaa on elinvoimainen myös silloin, kun nykyiset nuoret jättävät perintönsä seuraavalle sukupolvelle, Elo painottaa.

Perussuomalaiset Nuoret haluaa nostaa perhepolitiikan vahvemmin keskusteluun ja laatii syksyllä nuorisojärjestölle kattavan perhepoliittisen ohjelman.

PS VERKKOTOIMITUS