
Ministeri Lulu Ranne pistäisi Ylen täysremonttiin – Suomen Uutiset Show #11
Viikon Suomen Uutiset Showssa pohditaan Ylen tehottomuutta ja rahoitusta.
Nyt pöyhitään suorapuheisesti suomalaisen median roolia ja journalismin nykytilaa. Luoko media harhakuvia? Millainen puhe mediassa on oikeudessa rangaistavaa? Entä vihapuhehysteria, sananvapaustaantuma, vihervinouma? Miten Seiska- lehti yllätti ja kunnostautui politiikan tutkivassa journalismissa?
Katso SU-Show täältä (juttu jatkuu videoikkunan alla):
Kansanedustaja (ps.) ja Ylen hallintoneuvoston jäsen Joakim Vigelius sekä varatuomari ja kirjailija Jarkko Tontti antavat palaa puhumalla sananvapausasioista ja median luomista harhoista niiden oikeilla nimillä. Tietokirjailija Katleena Kortesuo toimittaa jakson.
Lisäksi mediakonserni Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja ja omistaja sekä Medialiiton hallituksen entinen puheenjohtaja ja nykyinen varapuheenjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi lähettää Jyväskylästä videoviestin Suomen Uutiset- studioon ja antaa yllättävää palautetta perussuomalaisten päättäjälle.
Suomen Uutiset Show on uusi keskusteluohjelma, jossa käsitellään poliittisia ja yhteiskunnallisia teemoja ja ilmiöitä uteliaisuudella ja ilman sensuuria.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Viikon Suomen Uutiset Showssa pohditaan Ylen tehottomuutta ja rahoitusta.
Useimmiten asiat alkavat mennä pieleen, kun perinteisen valtamedian sähköpostiin ilmestyy tiedote maahanmuuton vaikutuksia, etenkin taloudellisia vaikutuksia, käsittelevästä tutkimuksesta. Myös elinkeinoelämän lobbarit rakentavat omissa julkaisuissaan maahanmuuton vaikutuksista ruusuista kuvaa. Lähes aina pimentoon jää tavallisen veronmaksajan näkökulma, vaikka hän lopulta joutuu maahanmuuton kulujen maksajaksi.
2020-luvulla journalismi on kriisissä. Toimittajien ja mediayleisön suhde on jännittynyt, ja samalla uudet ailahtelevat ansaintamallit kasaavat painetta toimituksille. Mediamaailmaa läheltä seuraavat vaikuttajat tarkastelevat syitä siihen, miksi journalismi on ajautunut alennustilaan.
Valtiovarainministeri Riikka Purra kirjoittaa blogissaan tuloeroista, hallituksen vastustuksesta ja kovaäänisen median propagandasta, joka moninkertaistaa vasemmisto-opposition viestin. Sosiaalisen median keskusteluissa on ihmetelty viime päivinä, miksi uuden kyselyn mukaan suomalaisten suurin huolenaihe on kansalaisten eriarvoistuminen ja tuloerojen kasvu. Syytä onkin ihmetellä, sillä tuloerot eivät todella ole Suomessa ongelma.
Viikon suosituimmat
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra ottaa Facebookissa kantaa Iltalehden faktojen vastaiseen uutisointiin hallituksen säästöistä. Purran mukaan Iltalehti ei kanna mitään vastuuta siitä, että se johtaa ihmisiä harhaan virheellisellä uutisoinnillaan.
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.
Perussuomalaisten kansanedustaja Jaana Strandman kertoo maahanmuuton kustannusten olleen Suomelle ja Euroopalle massiivisia ja selkeästi mukanaan tuomia hyötyjä suurempia. Taloustieteen emeritusprofessori Matti Virénin tekemän karkean arvion mukaan maahanmuuton hintalappu Suomessa olisi noin 10,5 miljardia vuodessa perustuen hollantilaistutkimuksen tuloksiin.
Lue lisää
Lue lisää