Eduskunta aloitti tänään maanantaina vuoden 2013 talousarvioesityksen käsittelyn. Perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen kiinnitti ryhmäpuheenvuorossa huomiota hallituksen kyvyttömyyteen rakenteellisten uudistusten toteuttamisessa.

– Vientisektorimme kilpailukyky on romahtanut, jonka seurauksena myös vaihtotase on heikentynyt. Vaihtotaseen vajausta lisäävät vielä tehdyt ympäristö- ja energiapoliittiset ratkaisut. Valtion huolestuttava velkaantuminen johtuu ennen kaikkea kilpailukykymme heikkenemisestä, eikä velkaantumista saada kuriin ennen kuin kilpailukykymme on palautettu, Turunen kommentoi.

Hallitus sai myös pyyhkeitä toimintansa kohdistamisesta. Perussuomalaiset peräänkuuluttavat ”isänmaallista talouspolitiikkaa”, kotimaamme kannalta parempia ratkaisuja. Hallituksen olisikin syytä suunnata tarmonsa eurokriisin hoidosta kotimaan talousongelmien ratkomiseen.

– Jokainen tässä salissa paikalla oleva on matkustanut lentämällä. Jokainen myös tietää turvallisuusasioiden merkityksen lentoliikenteessä. Siinä ei tehdä kompromisseja. Jokaisen lennon aluksi kerrotaan turvallisuusohjeet siltä varalta, että lennon aikana tapahtuu jotain poikkeuksellista. Tiedämme, että jos lennon aikana matkustamossa ilmanpaine laskee, putoavat happinaamarit eteemme. Tiedämme myös ohjeen, jonka mukaan happinaamari on laitettava itselle ensin. Turvallisuusohjeen mukaan on varmistettava oma hapensaanti, jotta voisi auttaa muita. Tämä pätee myös talouteen. Kun paine laskee, on varmistettava oma toimintakyky, vertasi Turunen.

Perussuomalaisten  suuntaisivat kunnille 300 miljoonaa euroa hallitusta enemmän kunnallisten palveluiden järjestämiseen. Pk-yrityksille suunnattaisiin 250 miljoonan euron verokannustin. Alvittoman toiminnan ja alv-huojennusalueen rajaa perussuomalaiset nostaisivat korkeammalle.

– Kaikki tämä vielä niin että ottaisimme 175,1 miljoonaa vähemmän velkaa kuin hallitus, Turunen kommentoi.

Teksti: Matias Turkkila
Kuva: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa