Natsi-Saksan johtajiin kuulunut Göbbels totesi aikoinaan jotenkin niin, että suurinkin valhe otetaan todesta kun sitä toistetaan riittävän usein. Tuota havaintoa näytetään käytettävän vielä nykyaikanakin. Tosin asiat ja aatteet ovat toiset, ja hyvä niin.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen totesi torstaina, että häntä nimitetään täti tiukaksi. Luulen, että tuon sanonnan keksijä on Mikael Jungner, joka siirtyi äskettäin ministerin kuiskaajan rooliin. Siksi minä ja varmaan muutkin kuulivat täti tiukasta eilen ensimmäisen kerran.

Urpilainen halusi antaa vaikutelman, että hän puolustaa tiukasti Suomea ja suomalaisia kyproslaisiin pankkeihin sijoitettujen mafiamiljardien osalta. Mitään syytä huolestumiseen ei ole…

Hetkinen.

Hieman aikaisemmin Urpilainen oli ilmoittanut, että hän hyväksyy periaatteessa lähinnä venäläisten mafiosojen ”sijoitusten” pelastamisen. Ja riippumatta siitä, mikä on rahanpesuselvitysten lopputulema.

Sitä ennen Urpilainen, demarit ja muut hallituspuolueet ovat vetäneet puheissaan tiukkaa linjaa harmaan talouden suuntaan. Vain puheissa, ei teoissa. Siksi Urpilaisenkin omakehu täti tiukasta kuulostaa lähinnä tragikoomiselta.

Reijo Tossavainen
Kansanedustaja