

LEHTIKUVA
Viikon 23/2015 luetuin
Terho ja Gustafsson ottivat yhteen eläkeläisten asumistuesta
Eduskunnan väittely uuden hallituksen ohjelmasta jatkuu melko kiivaana. Oppositio nosti esiin ohjelman kipukohtia, joita hallituspuolueet käänsivät parhain päin.
Jukka Gustafsson (sd.) kysyi perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinilta, tietääkö hän, että koko OECD-alueella ei ole väkilukuun nähden yhtä monta yksinäistä eläkkeensaajaa kuin Suomessa.
– Ja te heikennätte heidän tilannettaan entisestään pienentämällä asumistukea jopa 100 eurolla kuukaudessa, Gustafsson syytti.
100 euroa on
teoreettinen yksittäisluku
Soinin puolesta Gustafssonille vastasi perussuomalaisten ryhmäjohtaja Sampo Terho. Hän sanoi, että toki vanhusten asumistuen yhdenmukaistaminen yleisen asumistuen kanssa on jossain määrin leikkaus, mutta se on myös tasa-arvoistava toimenpide.
– Te puhutte sadasta eurosta kuukaudessa. Ehkä tällainen teoreettinen yksittäistapaus on löytynyt, mutta todellisuudessa puhutaan yleensä vain muutamista euroista kuukaudessa ja takuueläkekin nousee yli 20 euroa kuukaudessa, Terho painotti.
Terho moitti opposition linjauksia yleensäkin.
– Te luettelette vain asioita, joita ei saa tehdä. Mutta te ette esitä vaihtoehtoa, Terho huomautti.
Terho: Mistä rahat?
Vihreiden ryhmäjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto jatkoi samasta asiasta: hänen mukaansa kaupunkien yksin asuvat vanhukset ovat köyhimpiä ja asumistuen leikkaus vie heitä toimeentulotuen asiakkaiksi, mikä korottaa kuntien menoja, mikä uhkaa korottaa kunnallisveroa, joka kohtelee pienituloisia rankemmin kuin valtionvero.
Terho vastasi tähän:
– Nyt tehdään vastuullista talouspolitiikkaa ja neljän miljardin sopeutuksia, eikä silloin pystytä tekemään leikkauksia vain hymyilemällä ja tekemällä hyvää kaikille. Me sanoimme kaikille, että on tulossa vaikeat ajat ja sanoimme kaikille, että on tulossa leikkauksia. Tämä on ihan selvää sekä äänestäjille että läsnä oleville kansanedustajatovereille, että tällä vaalikaudella olemme tällaisen tilanteen edessä. Te arvostelette tätä pakettia, mutta ette edelleenkään sano, mistä te ottaisitte itse ne rahat, Terho moitti.
Veli-Pekka Leskelä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Lindström: Työn pitää kannattaa aina
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää