
Tervetuloa DDR 2.0! – Saksan uusi sensuurilaki puri heti
Saksassa vuodenvaihteessa voimaan astunut nettisensuurilaki sai heti ensimmäisen ”voittonsa”, kun Vaihtoehto Saksalle (Afd) -puoluetta liittopäivillä edustava Beatrix von Storch sai määräaikaisen kirjoituskiellon Twitteriin arvosteltuaan Kölnin poliisin arabiankielistä uudenvuoden toivotusta.
– Mitä helvettiä tässä maassa tapahtuu? Miksi poliisin virallinen sivusto twiittaa arabiaksi? Luulevatko he siten voivansa tyynnyttää barbaariset, joukkoraiskaavat muslimiesten laumat?
Twitter antoi kansanedustajalle tästä hyvästä 12 tunnin kirjoituskiellon ja poisti yllä olevan kirjoituksen, koska se on Twitterin mukaan ”vihasisältöä”, joka yllyttää väkivaltaan. Storch kertoi tapauksesta Facebook-sivullaan.
Samalla Storch selvensi, mitä hän oli twiitillään tarkoittanut:
– Hyvää uutta vuotta! Vapaassa maassa!! Sellaisessa, jossa barbaareja saa sanoa barbaareiksi. Silloinkin, kun kyse on muslimeista. (Minä tarkoitan NIITÄ, joiden takia me joudumme nyt pystyttämään suojatelttoja saksalaisille naisille, koska valtio ei pysty enää NÄIDEN barbaarien vuoksi takaamaan turvallisuutta teltan ulkopuolella.)
Suomen Uutiset kirjoitti Berliinin uudenvuodenjuhlien naisten turvakarsinasta viime viikolla.
50 miljoonaa euroa sakkoa
Vuodenvaihteessa Saksassa astui voimaan uusi nettisensuurilaki, joka tunnetaan lyhenteellä NetzDG. Lakia ajoi etunenässä sosialidemokraattinen oikeusministeri Heiko Maas.
Uusi sensuurilaki vaatii Spiegelin mukaan, että suurten sosiaalisen median yritysten, kuten Facebookin, Twitterin ja Googlen on poistettava ”vihapuheena” pidetyt näkemykset pääsääntöisesti 24 tunnin kuluessa jopa 50 miljoonan euron sakon uhalla. Toisten käyttäjien tekemät ilmiannot ovat tietenkin ratkaisevassa asemassa tässä kuviossa.
Sananvapausaktivistit ja tutkijat pelkäävät uuden sensuurilain johtavan siihen, että palveluntarjoajat ryhtyvät järjestelmällisesti poistamaan kaikki heille ilmiannetut postaukset ihan vain varmuuden vuoksi.
Filosofian tohtori, tutkija J. Sakari Hankamäki kirjoittaa blogissaan:
”Kun Saksan sananvankeutta valvova inkvisitio on annettu nettioperaattorien tehtäväksi, töpselinokkaiset nettinörtit toimivat nyt yhtä aikaa poliiseina, syyttäjinä ja tuomareina, ja ratkaisujen täytyy olla joka kerta oikeita, sillä kansanvaltaisille yhteiskunnille tyypillisenä pidettyä muutoksenhakumahdollisuutta ei ole.”
Saksalainen teologian tohtori David Berger puolestaan kirjoittaa Philosophia Perennis -blogissaan, että viime vuonna koettu sensuurin lisääntyminen oli vain pientä esimakua siitä, mitä alkanut vuosi tuo tullessaan:
”Ne ihmiset, jotka tuntevat DDR:n vain hassunhauskoista TV-tuotannoista saavat nyt omakohtaisesti kokea, miltä tuntuu, kun valtio poistaa sinulta ihmisoikeuden ideologisten syiden perusteella.”
”Meidät on nyt uudelleenladattu DDR:ään, jossa pakkokollektivisoitujen kansalaisten oli luettava rivien välistä löytääkseen totuuden.”
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää