Perussuomalaisten ehdokas Laura Huhtasaari sai ääniä melko tasaisesti kautta maan. Tasainen kannatus merkitsee myös sitä, että eduskuntavaaleissa puolue saa edustajia kaikista vaalipiireistä, kirjoittaa Perussuomalaisten kansanedustaja Toimi Kankaanniemi Uuden Suomen blogillaan.

Kun otetaan huomioon muiden ehdokkaiden pitkä poliittinen kokemus, on Laura Huhtasaaren äänisaalis aivan uskomattoman loistava tulos, Kankaanniemi toteaa.

– Kolmas sija, pronssi ja pääsy podiumille ohi vanhojen kokeneiden konkareiden, oli uskomaton teko nuorelta naiselta, jonka kokemus on vajaa kolme vuotta rivikansanedustajana.

Kankaanniemen mukaan vasta 38-vuotias Huhtasaari pääsi konkarien joukossa sellaiseen politiikan korkeakouluun, jossa oppii valtavasti uusia asioita ja saa parasta mahdollista esiintymiskokemusta.

– Hän paransikin sekä asioissa että esiintymisessä asemaansa koko ajan. Viimeinen 13. tv-tentti sujui varsin hyvin, Kankaanniemi kirjoittaa.

Huhtasaari kokosi pohjalaiset yhteen

Yksi tärkeimmistä saavutuksista Huhtasaaren kampanjassa oli Kankaanniemen mielestä se, että Huhtasaari sai ääniä melko tasaisesti kautta maan. Tämä osoittaa, että puolue on viime kesän tapahtumista huolimatta iskussa kaikkialla.

Tasainen kannatus merkitsee myös sitä, että tulevissakin eduskuntavaaleissa Perussuomalaiset saavat edustajia kaikista vaalipiireistä, Kankaanniemi uskoo. Puolueella on ollut sekä 2011 että 2015 edustajia jokaisesta manner-Suomen vaalipiiristä.

Toisin on kannatuksen suhteen muun muassa Keskustalla, Sdp:llä ja Kokoomuksella, jotka saavat kannatuksensa pääosin joko maaseudulta tai suurista kaupungeissa, Kankaanniemi muistuttaa.

Erityisen ilahduttavana Kankaanniemi pitää Huhtasaaren huippumenestystä Etelä-Pohjanmaalla.

– On ymmärrettävää, että Huhtasaari sai suurimman ääniosuuden kotivaalipiirissään Satakunnassa. Sen sijaan huomion arvoista on se, että hän oli toisena ääniosuudessa Vaasan vaalipiirissä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän jakautumisesta johtuvat seuraukset olivat siellä räikeämmät kuin muualla, Kankaanniemi väittää.

– Huhtasaari kokosi pohjalaiset yhteen ja sai hyvän tuloksen. Se lupaa erittäin hyvää tulevissa vaaleissa.

Suomen Uutiset