Presidentinvaaleissa näyttäisi sittenkin tulevan toinen kierros. Iltalehden julkaiseman Alma-tutkimuksen mukaan Sauli Niinistön kannatus on pudonnut peräti 12 prosenttiyksikköä. Kuten politiikan tutkijat ovat aiemmin arvioineet, vaalipäivän lähestyessä moni äänestäjää palaa kotipesälleen.

Puolueuskollisuus on nostanut kaikkia muita Sauli Niinistön haastajia paitsi vihreiden Pekka Haavistoa, jonka kannatus on perustunut myös vasemmiston tukeen.

Niinistön kannatuksen ei tarvitse laskea enää kuin kahdeksan prosenttiyksikköä, jotta toiselle kierrokselle mennään. Toisen kierroksen mahdollisuus ruokkii sen todennäköisyyttä, kun äänestäjät alkavat uskoa sen mahdollisuuteen.

Haavisto sai nyt saman 14 prosentin kannatuksen kuin joulukuun mittauksessa. Niskaan hengittävät kahdesta seitsemään prosenttiin noussut kansanliikkeen Paavo Väyrynen ja Perussuomalaisten neljästä kuuteen prosenttiin kannatustaan kasvattanut Laura Huhtasaari.

Jos nähty trendi jatkuu, voi Niinistö jäädä juuri ja juuri alle 50 prosentin ja jatkopaikasta kisaisivat tasaväkisesti Väyrynen, Haavisto ja Huhtasaari.

Suomen Uutiset