Porin SuomiAreenalla esiintynyt kansanedustaja, ulkoasiainvaliokunnan jäsen Tom Packalen vaatii vauhtia Suomen ulkopolitiikkaan:
”Meidän on kerta kaikkiaan oltava nykyistä aktiivisempia ulkopolitiikassamme. Meidän on käytettävä vahvuuksiamme  muiden ja omaksi hyväksemme. Me olemme esimerkiksi rauhanturvaamistyössä erinomaisia, ja vaikka suhteemme Venäjään on hyvä, meidän on kartutettava Venäjä-osaamistamme”, opastaa Packalen.

Sotilasyhteistyötä Ruotsin kanssa

Packalen näkee merkittäviä etuja sotilaallisessa yhteistyössä Ruotsin kanssa:
”Minä lähden siitä, että meidän on tehtävä länsinaapurin kanssa sotilaallista yhteistyötä tai meidän on tehtävä sotilasliitto Ruotsin kanssa.
”On selvää, että jos meillä on käytössämme Ruotsin hyvät meri- ja ilmavoimat, niin olemme yhdessä vahvoja. Toisaalta Ruotsin maavoimat eivät kestä, jos Suomen vahvat maavoimat joutuvat jyrätyiksi. Ja koska emme kumpikaan ole kiinnostuneita NATO:on liittymisestä, niin liittoutukaamme keskenämme”, esitti ulkoasiainvaliokunnan jäsen.

EU:n ulkopolitiikka ei toimi

Packalenin mielestä EU:n ulkopolitiikka on Ison-Britannian ja Ranskan vanki:
”Niin kauan kuin Britannia ja Ranska ovat YK:n turvallisuusneuvoston pysyviä jäseniä, ei EU:n omalla ulkopolitiikalla ole mahdollisuuksia. Nämä maathan eivät tietystikään kumpikaan halua luovuttaa omaa paikkaansa Euroopan unionin edustajalle. Ja muutoinkaan EU:n ulkopolitiikka ei toimi, niin kuin ei toimi koko unionikaan. Se on niin totta, että missä EU, siellä ongelma”, kuittasi kansanedustaja Packalen.

Seppo Huhta