Uusi liikenneministeri Henna Virkkunen on ilmoittanut, että hallituksen päättämä 100 miljoonan euron ylimääräinen tierahojen leikkaus toteutetaan niin, että niistä on mahdollisimman vähän haittaa.

Virkkusen puheet ovat harvinaisen ristiriitaisia, sillä samaan aikaan hän esittää, että vähäliikenteisempien teiden korjaamisesta voitaisiin luopua! Vain päätiet pidettäisiin jonkinlaisessa kunnossa.

Virkkunen halusi lopettaa suurimman osan Suomen kunnista. Kun se ei onnistunut, niin nyt hän haluaa tuhota maaseutua jättämällä ison osan tiestöä oman onnensa nojaan. Tällainen on suorastaan edesvastuutonta, sillä myös maaseudun ihmiset ja kesämökkiläiset tarvitsevat ajokuntoiset tiet. Maaseudulla on lisäksi raskasta liikennettä, ja esim. puutavararekat ovat nyt jopa aiempaa painavampia.

Parhaillaan ministerin asettama parlamentaarinen työryhmä miettii uusia keinoja tiestön kunnossapidon ja rakentamisen rahoittamiseksi. Siksi ei voida hyväksyä, että ministeri sitoo työryhmän kädet ilmoittamalla etukäteen hänelle mieluisan ratkaisun.

Reijo Tossavainen

kansanedustaja (ps.)