Wikipedian mukaan narsismi tarkoittaa itserakkautta, -ihailua ja viettienergian kohdistumista omaan itseen. Stubbilaisena ilmiönä olemme saaneet sitä median myötävaikutuksella tuutin täydeltä päivästä toiseen muutaman kuukauden ajan. Viimeksi sunnuntaina Seinäjoelta.

Pahimmillaan narsismi on jopa vaikea sairaus, josta kärsivät eniten läheiset henkilöt. Parhaimmillaan se on myönteinen ilmiö. Narsismia on siis monenasteista.

Vaikuttaa siltä, että puoluesihteeri Taru Tujusen tarkassa ohjauksessa kokoomus puolueena käyttää määrätietoisesti hyväkseen stubbilaista narsismia. Politiikasta tehdään viihdettä ja siten peitetään tämän maan ajautuminen pahaan lamaan. Voidaan puhua jopa kriisistä, sillä tilanteemme on jo etelän ongelmamaihin verrattava.

Jos todellinen tilanne olisi esillä mediassa ja keskusteluissa, niin siitä seuraisi kokoomuksen galluplukujen romahtaminen. Nyt kokoomusjohtoisen hallituksen täydellinen epäonnistuminen halutaan peittää narsistisen viihteen avulla.

Mielestäni tällainen toiminta on tarkkaan harkittua ja siksi poikkeuksellisen edesvastuutonta. Nyt tarvittaisiin rehellistä tosiasioiden tunnustamista ja tarvittavien päätösten tekemistä.

Niin ei kuitenkaan tapahdu. Stubbin hallitus on eräänlainen toimitusministeriö, jonka ainoana tehtävänä on peitellä Kataisen-Urpilaisen hallituksen epäonnistumisia ja kiillottaa julkikuvaa tulevia vaaleja varten.

Vaaleihin on kuitenkin vielä kahdeksan kuukautta. Pidän todennäköisenä, että sitä ennen tilanne kriisiytyy vielä nykyistä pahemmin. Silloin stubbilaisuuden kupla puhkeaa.

Reijo Tossavainen
kansanedustaja (ps.)