

Saksan vastaanottokeskuksissa sattuu ja tapahtuu. Viime viikolla turvapaikanhakijat mellakoivat Halberstadtin vastaanottokeskuksessa. / LEHTIKUVA
Tulipalo vastaanottokeskuksessa – 43 poliisia koronakaranteeniin sylkemisen takia
Koronakaranteeni saa turvapaikanhakijoiden hermot kiristymään Saksassa, jopa siinä määrin, että he sylkevät palohälytyksen takia vastaanottokeskukseen tulleiden poliisien päälle. Berliinissä 43 poliisia joutui itsekin koronakaranteeniin mentyään suorittamaan tehtävää koronakaranteenissa olevassa vastaanottokeskuksessa.
Maanantai-iltana Berliinin Biesdorfin kaupunginosassa sijaitsevassa vastaanottokeskuksesta syttyi tulipalo, kertoo paikallinen BZ-lehti. Koska keskuksen 288 asukasta ovat koronakaranteenissa tartuntaepäilyjen takia, paikalle lähetettiin myös useita kymmeniä poliiseja tukemaan palomiehiä ja varmistamaan, että karanteenissa olevat henkilöt eivät pääse kosketuksiin muiden ihmisten kanssa.
Samassa vastaanottokeskuksessa oli jo viime viikolla tapahtunut aiempi tulipalo, jossa vessan käsipyyheteline oli sytytetty tuleen. Tuolloinkin paikalle tarvittiin poliisipartioita varmistamaan pelastuslaitoksen henkilökunnan työrauha.
Tulipalo sammui mutta rähinä alkoi
Maanantai-iltana syttynyt palo saatiin nopeasti sammutettua, mutta koska vastaanottokeskuksen tiloissa oli paljon savua, asukkaat päätettiin evakuoida rakennuksen pihalle tilanteen selvittämiseksi. Tässä vaiheessa asukkaat yrittivät käydä evakuointia suorittavan vartijan kimppuun.
Rähinöinti jatkui pihalla, jossa poliisi keräsi asukkaat yhteen joukkoon. Turvapaikanhakijat olivat tässä vaiheessa vastustaneet poliiseja tönimällä ja sylkemällä poliisien päälle.
Poliisit karanteeniin päällesylkemisen takia
Vaikka poliiseilla oli ollut tilanteessa hengityssuojaimet kasvoillaan, koronatartunta oli silti mahdollinen. Lääkäri määräsi kaikkiaan 43 poliisimiestä varmuuden vuoksi kotikaranteeniin odottamaan koronatestin tulosta.
Tahallinen syljeskely aiheutti siis melkoisen loven Berliinin poliisin resursseihin. Onneksi tilanne korjaantui pian, sillä tiistai-iltana Berliinin poliisi twiittasi, että poliisit on vapautettu karanteenista sen jälkeen, kun syljeskelijälle tehty koronatesti näytti negatiivista.
Koronaviruksen vuoksi määrätyt karanteenit ovat kiristäneet hermoja muissakin Saksan vastaanottokeskuksissa ja aiheuttaneet mellakointeja ja protesteja, kuten Suomen Uutiset aiemmin kertoi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Koronatukea jaettu salafisteille Saksassa – poliisi kävi hakemassa rahat pois
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Samuli Salminen ja Simo Grönroos avaavat karuja tutkimustuloksia: Maahanmuutto ei ole ratkaisu väestön ikääntymiseen vaan Ponzi-pyramidihuijaus, joka pahentaa tilannetta

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää