Koronakaranteeni saa turvapaikanhakijoiden hermot kiristymään Saksassa, jopa siinä määrin, että he sylkevät palohälytyksen takia vastaanottokeskukseen tulleiden poliisien päälle. Berliinissä 43 poliisia joutui itsekin koronakaranteeniin mentyään suorittamaan tehtävää koronakaranteenissa olevassa vastaanottokeskuksessa.

Maanantai-iltana Berliinin Biesdorfin kaupunginosassa sijaitsevassa vastaanottokeskuksesta syttyi tulipalo, kertoo paikallinen BZ-lehti. Koska keskuksen 288 asukasta ovat koronakaranteenissa tartuntaepäilyjen takia, paikalle lähetettiin myös useita kymmeniä poliiseja tukemaan palomiehiä ja varmistamaan, että karanteenissa olevat henkilöt eivät pääse kosketuksiin muiden ihmisten kanssa.

Samassa vastaanottokeskuksessa oli jo viime viikolla tapahtunut aiempi tulipalo, jossa vessan käsipyyheteline oli sytytetty tuleen. Tuolloinkin paikalle tarvittiin poliisipartioita varmistamaan pelastuslaitoksen henkilökunnan työrauha.

Tulipalo sammui mutta rähinä alkoi

Maanantai-iltana syttynyt palo saatiin nopeasti sammutettua, mutta koska vastaanottokeskuksen tiloissa oli paljon savua, asukkaat päätettiin evakuoida rakennuksen pihalle tilanteen selvittämiseksi. Tässä vaiheessa asukkaat yrittivät käydä evakuointia suorittavan vartijan kimppuun.

Rähinöinti jatkui pihalla, jossa poliisi keräsi asukkaat yhteen joukkoon. Turvapaikanhakijat olivat tässä vaiheessa vastustaneet poliiseja tönimällä ja sylkemällä poliisien päälle.

Poliisit karanteeniin päällesylkemisen takia

Vaikka poliiseilla oli ollut tilanteessa hengityssuojaimet kasvoillaan, koronatartunta oli silti mahdollinen. Lääkäri määräsi kaikkiaan 43 poliisimiestä varmuuden vuoksi kotikaranteeniin odottamaan koronatestin tulosta.

Tahallinen syljeskely aiheutti siis melkoisen loven Berliinin poliisin resursseihin. Onneksi tilanne korjaantui pian, sillä tiistai-iltana Berliinin poliisi twiittasi, että poliisit on vapautettu karanteenista sen jälkeen, kun syljeskelijälle tehty koronatesti näytti negatiivista.

Koronaviruksen vuoksi määrätyt karanteenit ovat kiristäneet hermoja muissakin Saksan vastaanottokeskuksissa ja aiheuttaneet mellakointeja ja protesteja, kuten Suomen Uutiset aiemmin kertoi.

SUOMEN UUTISET