Elokapinan sisäisellä keskustelupalstalla fantasioidaan massamurhalla: “Pyhää veristä raivoa”, “veristä lihamössöä”, “veriset pylväät, verta valuvat portaat”
Elokapinan sisäiseltä keskustelupalstalta tihkuu erittäin huolestuttavia viestejä.
MATTI MATIKAINEN
Turun STX:n telakan seuraava risteilijätilaus on varmistunut. Hallitus tiedotti asiasta tiistaina. Asia koskee kahta saksalaisen TUI-varustamon tilaamaa matkustajaristeilijää, joiden tekemisestä Turussa oli sovittu jo ennakkoon. Laivoilta puuttui kuitenkin rahoitus.
Kauppa- ja teollisuusministeri Jan Vapaavuori tiedotti tiistaina, että hallitus, telakka ja TUI-varustamo ovat saaneet kokoon riittävän oman pääoman rahoitusosuuden laivojen rahoituksen pohjaksi. Suomen valtion rahoitusyhtiö Finnvera voi nyt järjestää lopun vieraan pääoman rahoituksen.
– Viimeiset neuvottelut käytiin sunnuntaina ja maanantaina Lontoossa valtion, Finnveran, STX:n ja tilaajan kesken. Niiden pohjalta saavutettiin neuvottelutulos, jonka pitäisi taata TUI-alusten rakentaminen Suomessa, Vapaavuori kertoi tiedotustilaisuudessa.
Vapaavuoren mukaan STX-konserni osallistui hankkeeseen kymmenien miljoonien eurojen pääomalainoituksella. Myös TUI-varustamo tuli hankkeessa vastaan.
Valtio lisää jo aiemmin myöntämäänsä 16 miljoonan euron innovaatiotukeen 15 miljoonaa euroa, mikä nostaa innovaatiotuen yhteensä 31 miljoonaan euroon. Tämän lisäksi valtio ostaa telakan maapohjaa 23,5 miljoonalla eurolla ja vuokraa maapohjaa edelleen telakalle.
Myöhemmin maapohja voidaan ehkä myydä. Vapaavuori otaksui, että esimerkiksi Turun kaupunki saattaisi olla kiinnostunut alueen maapohjasta.
Välikysymys tuotti tuloksen
Perussuomalaiset ovat tyytyväisiä siihen, että hallitus tuli STX-asiassa vihdoin perussuomalaisten linjoille.
– Välikysymyksemme luoma paine pakotti ilmiselvästi hallituksen muuttamaan teollisuuspoliittista linjaansa. Näin saimme pelastettua merkittävän määrän teollisia työpaikkoja, kommentoi eduskunnan talousvaliokunnan perussuomalainen jäsen Kaj Turunen.
– Hallituksella oli onneksi rohkeutta nähdä perussuomalaisten välikysymyksen perimmäinen tarkoitus, Turunen jatkaa.
– Perussuomalaiset ovat kuitenkin yhä erittäin pettyneitä siihen, ettei hallituksen taito riittänyt joulukuussa Oasis III -tilauksen saamiseksi Suomeen.
– Kysymme, miksei nyt tehdyn kaltaista rahoitusjärjestelyä voitu tehdä tuolloin joulukuussa? Todennäköisesti myös Oasis III -tilaus olisi saatu Suomeen tämänkaltaisella rahoitusratkaisulla, valtiovarainvaliokunnan perussuomalainen jäsen Ville Vähämäki arvioi.
VELI-PEKKA LESKELÄ
Artikkeliin liittyvät aiheet
Viikon suosituimmat
Elokapinan sisäiseltä keskustelupalstalta tihkuu erittäin huolestuttavia viestejä.
SDP:n varapuheenjohtaja Nasima Razmyarin mukaan maahanmuuttajien huonot Pisa-tulokset johtuvat muun muassa sosioekonomisesta asemasta ja tukitoimia tulisi tarkastella paremmin. Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Koponen tyrmää demaripomon väitteet.
Tällä hetkellä Suomen ylivoimaisesti suosituin kansalaisaloite ajaa anarkistiliike Elokapinan kieltämistä. Lainsäädäntöuudistusehdotuksen ja ryhmittymän lakkauttamisen lisäksi aloite samalla lähettää vahvan viestin radikaalisti toimiville ympäristöaktivisteille. - Viesti on selvä. Kansa ei hyväksy Elokapinan laitonta toimintaa. Mielenosoittaminen ja sananvapaus ovat tärkeitä asioita mutta asiat täytyy hoitaa lakien ja asetusten mukaan, aloitteen tekijät kertovat Suomen Uutisille.
Punainen armeijakunta (RAF) oli Saksan liittotasavallassa 1970-luvulla vaikuttanut äärivasemmistolainen terroristiryhmä, jonka tavoitteena oli kommunistinen kansannousu. Baader-Meinhof-ryhmänä tunnettu RAF vastusti kapitalismia. Se murhasi iskuissaan kymmeniä ihmisiä.
Ajatuspaja Suomen Perustan tänään julkaisema vaestokello.fi-palvelu kuvaa maahanmuuttajataustaisten ihmisten osuutta Suomessa. Pääkaupunkiseudulla vieraskielisten ihmisten osuus kasvaa kiihtyvää tahtia.
Sunnuntai-iltojen ohjelmapaikoille on kiihtyvään tahtiin ilmestynyt sellaisia klassikkouusintoja, kuin ”Laitaoikeisto jyräsi voittoon” ja ”Vaalitulos: YLE hävisi jälleen”. Viimeisin versiointi ja mediaväen vaikerointi nähtiin sunnuntaisissa Itävallan parlamenttivaaleista, kirjoittaa kansanedustaja Onni Rostila kolumnissaan.