Ensimmäinen tonni kuussa verottomaksi työläisille, eläkeläisille ja omaishoitajille, vaatii perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen.

– Ensimmäinen tonni kuussa verottomana parantaisi pienituloisten asemaa, lisäisi ostovoimaa ja auttaisi työvoiman ja työpaikkojen kohdanto-ongelmassa kustannusneutraalisti. Kohdanto-ongelmaa ei mielestäni ole tarkasteltu riittävästi työntekijän kannalta. Olennaista on mitä pienestä palkasta jää käteen, Turunen muistuttaa.

– Tonnin kuussa ansaitsevat käytännössä maksavat vain kunnallisveroa. Veron perimättä jättämisellä ei kuntatalouteen ole suurtakaan merkitystä. Sen kompensoivat pienentyneet toimeentulo- ja muut sosiaalituet.

Turusen mielestä verottoman ensimmäisen tonnin jälkeen veroasteikkoa voidaan rukata siten, että kokonaisveroaste pysyy 4 000 euron palkasta nykyisellä tasolla ja kustannusvaikutus siirretään suurien palkkojen ja eläkkeiden verotukseen.

– Verottoman tonnin olisi koskettava ilman muuta omaishoitajia, jotka tekevät viiden miljardin säästöt yhteiskunnalle joka vuosi, Turunen linjaa.

Tagit