Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Kaj Turunen pitää vihreiden kiristämisuhkausta lähteä hallituksesta Fennovoiman vuoksi valitettavana. Turunen pitää kuitenkin vihreiden lähtemistä hallituksesta toivottavana.

– Kymmenen kansanedustajan puolueena vihreillä on ihan liikaa valtaa. Heidän politiikkansa on kansantaloutta kurjistava monella eri tavalla. Vihreät käyttävät hyväkseen vaa’ankieliasemaansa jatkuvasti uhkaamalla kävellä hallituksesta ulos. Pääministerin olisikin nyt näytettävä johtajuutta ja ovea vihreille, Turunen sanoo.

– Mikään ei ole muuttunut niin paljon, että uutta periaatepäätöstä edes tarvitsisi Fennovoimalle eduskunnasta hakea. Jos kuitenkin juridisesti se tarvitaan, niin se sitten hankitaan.

Turunen painottaa, että mikäli pääministeri antaisi lähtöpassit vihreille, jäisi hallitukselle vielä 114 kansanedustajaa.

– Uskon, että hallituksessakin ilmapiiri paranisi ilman vihreitä. Itse olisin valmis suhtautumaan hienotunteisemmin hallitukseen, joka olisi vapautettu vihreistä. Se on Suomen etu, Turunen uskoo.

PS VERKKOTOIMITUS

Tagit