Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen (ps.) moittii voimakkaasti punavihreän hallituksen toimintaa. Hän listaa hallituksen oikeusvaltiota nakertavia toimia kuluvan vuoden ajalta.

Tynkkynen kirjoittaa:

Yli 100 vuotta me suomalaiset olemme rakentaneet lujaa ja maailman parasta oikeusvaltiota.

Mutta historiamme ensimmäisen punavihreän hallituksen päästyä valtaan kauniista mainospuheista huolimatta nämä puolueet ovat näyttäneet todelliset värinsä, kun heille annettiin valta.

Punavihreä hallitus on pitänyt vallan avaimia kädessään vain yli vuoden ja listasin, kuinka nopeasti he ovat alkaneet nakertamaan oikeusvaltiota. Tämä kaikki kokonaisuutena on mahtunut hyvin pienen ajan sisään:

– Hallituspuolueet päättävät omien ministeriensä avustajamäärän tuplaamisesta.

– Oppositio/hallitus -voimatasapaino järkkyy, koska hallitus saa käyttöönsä poliittisia resursseja avustajamäärän tuplauksesta.

– Oppositio yrittää kritisoida sitä, että nyt ministereillä on avustajia yhtä paljon kuin oppositiossa on kansanedustajia. Hallitus kävelee opposition kritiikin yli todeten, että avustajamäärän tuplaus johtuu EU:n puheenjohtajakaudesta.

– EU-puheenjohtajakauden jälkeen avustajamäärää ei vähennetä vaan lisätään. Alkuperäinen väite paljastuu valheeksi.

– Pääministeri ja omistajaohjausministeri valehtelevat postiasiassa ja yrittävät viimeiseen saakka välttää vastuutaan.

– Sisäministeri nimittää laajan kokemuksen sisäministeriöstä omaavan Supon päällikön ohi oman puoluesisarensa, yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiän, sisäministeriön korkeimpaan virkaan – kansliapäälliköksi.

– Ulkoministeri painostaa virkamiestä siihen pisteeseen, että virkamies joutuu toteamaan, ettei voi rikkoa lakia. Ulkoministeri joutuu tutkintaan, muttei pidättäydy tehtävistään tutkinnan ajaksi.

– Hallituspuolueen puheenjohtaja laskuttaa ministeriötä yli 50 000€ esiintymiskoulutuksistaan ja maksaa ne takaisin, kun jää kiinni. Esiintymiskouluttajalla, jolta koulutukset tilattiin, on sama poliittinen tausta kuin hallituspuolueen puheenjohtajalla.

– Kansallisen terveyskriisin keskellä soteministeri valehtelee, että maskeja riittää ja yhteiseen EU-tilaukseen kerettiin. Maskeja ei riittänyt ja EU-tilaukseen ei keretty. Valheista huolimatta kukaan ei suostu eroamaan.

– Terveysviranomaiset laativat maskisuositukset epidemian leviämisen hillitsemiseksi, mutta hallitus estää suositusten julkaisun, jotta hallituksen epäonnistuminen huoltovarmuuden hoitamisessa maskien suhteen ei levähtäisi kaiken kansan silmille.

– Oppositiokansanedustajille napsahtelee syytteitä poliittisista mielipiteistä. Hallitus ei ryhdy lainsäädäntöä korjaaviin toimenpiteisiin sananvapauden parantamiseksi. Media ja hallituspuolueiden politiikot laulavat samaa virttä oppositiopolitiikkoja vastaan, jotka saavat syytteitä poliittisten mielipiteiden vuoksi.

– Sen sijaan hallitus ryhtyy valmistelemaan vihapuhe- ja maalituslainsäädäntöä, jotka koskettavat juuri enemmän oppositiopuolueiden poliittisia agendoja ja somealustojen käyttöä.

– Ulkoministeripuolueen kansanedustaja yrittää painostaa perustuslakivaliokunnassa kansanedustajia lieventämään sanamuotoja ulkoministerikaveriaan kohtaan. Viestiä ei edes lähetetä koko perustuslakivaliokunnalle, vaan ainoastaan vallassa oleville omille hallituskavereille – oppositio jätetään täysin ulos.

– Ulkoministeri saa moitteet perustuslakivaliokunnalta, jotka ulkoministeripuolueen kansanedustajat yrittävät poistaa ja lopulta mitätöidä vastalauseella. Ulkoministeri ei aio erota.

– Lopuksi perustuslakivaliokuntaa johtava hallituspuolueen kansanedustaja puuttuu lehdistönvapauteen ja toteaa, ettei pidä siitä, että lehdistö on penkonut perustuslakivaliokunnan keskeneräisiä asioita, vaikka tämä nimenomaan kuuluu vallan vahtikoiran tehtäviin.

Kansan ainut keino pysäyttää tämä kehitys on vaihtaa valta vaaleissa. Seuraavat vaalit ovat kuntavaalit keväällä 2021 ja sitä seuraavat 2023 eduskuntavaalit. Silloin ei voi jättää äänestämättä, sillä tämä listaus tulee etenemään vielä paljon pidemmäksi. Meidän on pelastettava suomalainen oikeusvaltio.

SUOMEN UUTISET