Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini nosti työn ja talouden perussuomalaisten vaihtoehdon perustaksi hallituksen rakenneuudistuksen tiedonantokeskustelussa eduskunnassa keskiviikkona.

– Julkista taloutta voidaan vahvistaa jakamalla tehtäviä uudella tavalla valtion ja kuntien välillä. Suomen palvelukunnat -ohjelmamme on yksi osa julkisen talouden vahvistamista. Talouskasvun edellytyksiä luodaan parantamalla yrittäjyyden kannustimia. ALV:n alarajan tuntuva nosto ja kasvuyrityksille Viron-mallinen yritysverotus. Eri yritysmuodoille tasapuolinen verokohtelu ja konkurssilainsäädäntöön uudistus. Energiapolitiikan perustaksi kohtuuhintainen ja kotimainen energia, Soini listasi.

– Tämä maa tarvitsee rakenteellisia uudistuksia, ei pitkiä leikkauslistoja.

Soinin mukaan perussuomalaisten malli on oikeudenmukaisempi ja konkreettisempi. Puolue purkaisi kuntien 5-vuotisen irtisanomissuojan toisin kuin hallitus, joka sysii heikkoja vanhuksia mutta pelastaa korkeat virkamiehet.

Perussuomalaiset nostaisi myös kansallisen edun puolustamisen Suomen Eurooppa-politiikan päätavoitteeksi.

– Kansallista etua on tarvittaessa ajettava aggressiivisesti. Hollanti ja Britannia ovat lyöneet pöytään hyviä ehdotuksia kevyemmästä EU:sta. Varkain yhdentyvän unionin aika on ohi. Asiat tulee tehdä Euroopan tasolla vain kun se on aivan välttämätöntä – ja kansallisella tasolla aina kun se on mahdollista. Myös rahapolitiikka kaipaa muutosta. Nykymuotoinen euro on kasvun este, Soini totesi.

Veli-Pekka Leskelä