Suomalaiset työmarkkinajärjestöt luovuttivat eilen torstaina Suomessa vierailleelle komissaari Jyrki Kataiselle yhteisen tiedotteen, jossa järjestöt toteavat Suomen voivan menestyä vain EU:n jäsenenä. Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio on eri mieltä.

EK, SAK, Akava, STTK, Kuntatyönantajat, Valtion työmarkkinalaitos ja Kirkon työmarkkinalaitos korostavat yhteisessä julkilausumassaan, että Suomen tulevaisuus on olla EU:n keskiössä.

Edessä voi olla EU:n kaatuminen

Tavio pitää työmarkkinajärjestöjen vahvaa kannanottoa EU:n puolesta taantumuksellisena. Kyseinen kannanotto olisi Tavion mielestä voitu tehdä kymmenen vuotta sitten. Nyt EU:n tilanne on Tavion mukaan muuttunut liikaa.

– Kun lähitulevaisuudessa voi olla koko EU:n kaatuminen, niin Suomen etu olisi toimiva exit-strategia. On jäsenistönkin kannalta häpeällistä, että työmarkkinajärjestöt tunnustavat näin sokeasti uskollisuuttaan EU:lle, Tavio sanoo.

– Jättipalkkaiset järjestöpomot ovat kokoomuksen ja SDP:n kanssa jumittuneet EU:n menneisyyteen. Olen huolissani siitä, että useat Suomen johtavat tahot eivät osaa elää muuttuvassa maailmassa, vaan hokevat kabineteissaan vain mantraa ”EU, EU, EU”.

SUOMEN UUTISET

Tagit