

Työntekijöitä ja alihankkijoita on kuultava STX-asiassa
Eduskunnan talousvaliokunta pitää ylimääräisen kokouksen 23.1.2013 klo 11.00. Kokouksessa jatketaan 8.1.2013 aloitettua meriteollisuusklusteriin liittyvää käsittelyä keskittymällä suomalaisen meriteollisuuden tulevaisuudennäkymiin.
Valiokunnan kuultaviksi ovat tulossa meriteollisuuden tulevaisuutta selvittävän työryhmän puheenjohtaja Ole Johansson, Meriteollisuus ry, STX Finland Oy ja Turun telakka sekä Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ja/tai rakennemuutostoimisto Turusta.
Talousvaliokunnan perussuomalaisten jäsenten mielestä nyt on aika kuulla myös työntekijäpuolta ja alihankkijoiden edustajia. Nyt käytävä kuuleminen, keskustelu ja päätöksenteko ovat ratkaisevassa asemassa koko suomalaisen meriklusterin tulevaisuuden kannalta. Työntekijöille ja alihankkijoille on annettava mahdollisuus kertoa näkemyksensä.
– Pidän tärkeänä, että nähdään meriteollisuuden vaikutus kokonaisuutena yhteiskunnassamme. Se on tärkeä taloutemme tukipilari, eikä meillä ole varaa hukata sitä. Noin 900 alihankkijaa, jotka työllistävät ympäri Suomen, antavat leivän moneen kotiin, perussuomalaisten valiokuntavastaavana talousvaliokunnassa toimiva kansanedustaja Kaj Turunen toteaa.
Talousvaliokunnan perussuomalaiset haluavat, että valiokunta kuulee myös Ammattiliitto PRO:ta, Metalliliittoa, STX:n Turun telakan pääluottamusmiestä ja työsuojeluvaltuutettua. Lisäksi perussuomalaiset haluavat kuulla myös alihankkijoiden edustajana Teknologiateollisuutta ja Suomen Yrittäjiä.
– Aikaisemmat hallitukset kiristivät Finnveran mahdollisuuksia toteuttaa isänmaallista talouspolitiikkaa, ja nykyinen hallitus on haluton sitä muuttamaan. Mitkään EU-säännökset eivät ole ongelma, kansallinen päätöksenteko nyt tökkii. Eurokriisivaltioiden tukipaketit käsitellään talousvaliokunnassa englanniksi, niin nopeasti ettei kissaa ehdi sanoa, ja sitten kun on omasta isosta asiasta kysymys, niin halvaannutaan pilkun paikkaan. Valtion on mentävä nyt STX:ään mukaan, ja varmistettava muut kaksi TUI-tilausta Suomeen, Turunen jatkaa.
Perussuomalaiset valiokunnan jäsenet ovat valiokunnan puheenjohtajan Mauri Pekkarisen kanssa eri mieltä siitä, onko hallitus tehnyt kaikkensa.
”Sitten kun loput TUI-tilaukset on varmistettu Suomeen, on hallitus korjannut osittain virheensä. Nyt on tehtävä Isänmaallista talouspolitiikkaa”, Turunen sanoo.
Teksti: PS työryhmä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää