Valtiovarainministeri Jutta Urpilainenkiistää, että valtiovarainministeriö olisi ulkoistanut päätöksentekoaan yksityiselle asianajotoimistolle. Hän väitti Ylen aamu-tv:ssä, että ministeriö oli vain lähettänyt sopimusluonnoksen arvioitavaksi Hannes Snellman -asianajotoimistoon. Kommenttia pyydettiin myös oikeusministeriöltä ja brittiläiseltä asianajotoimistolta.

– Näiden lausuntojen pohjalta virkamiehet tekivät salauspäätöksen. Mitään virkavastuuta ei ole ulkoistettu kenellekään, Urpilainen sanoi Ylen lähetyksessä.

Helsingin Sanomien haastattelemat asiantuntijat pitivät tätä jopa törkeänä esimerkkinä konsulttidemokratiasta, jossa demokraattinen päätöksenteko ulkoistetaan konsulteille.
Urpilainen oli tuohtunut ministeriön saamasta ryöpytyksestä.

– Koen hyvin epämiellyttävänä tämän julkisen keskustelun, jossa kyseenalaistetaan valtiovarainministeriön virkamiesten motiiveja, ammattitaitoa ja osaamista. Minulla on ollut mahdollisuus kaksi vuotta erittäin tiiviisti seurata valtiovarainministeriön virkamiesten työtä ja arvostan heitä erittäin suuresti, Urpilainen sanoi.

PS VERKKOTOIMITUS