Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori asettui Timo Soinin ja Matti Putkosen linjoille kommentoidessaan ympäristöministeri Ville Niinistön lauantaista puhetta Helsingin Sanomille.

– On tosi kurjaa, että ministerikollega tällä tavoin vierestä oksentaa päälle. Varsinkin, jos hän jatkossa toivoo saavansa hallituksessa tukea itselleen tärkeille hankkeille, Vapaavuori sanoo Helsingin Sanomissa.

Niinistö: ”Fennovoima raukeaa”

Niinistö puhui lauantaina vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa Porvoossa. Hän otaksui, ettei Fennovoiman Pyhäjoelle Keski-Pohjanmaalle suunniteltua ydinvoimahanketta tarvitse käsitellä eduskunnassa, kun se ympäristöministerin mielestä kaatuu puolen vuoden sisällä muutenkin osakkaiden kaikotessa. Hankkeen aiempi pääkumppani saksalainen E.ON AG luopui hankkeesta jo aiemmin. Niinistö kehotti myös kunnallisia sähkölaitoksia luopumaan hankkeesta.

Vapaavuori huolehti hallituksen linjan selkeydestä.

– Jos näin tärkeä hanke ministerin arvovallalla poikkeuksellisen rajuin sanankääntein torpataan, riskinä on, että kuulijalle syntyy väärä käsitys hallituksen linjasta, Vapaavuori totesi HS:lle.

PS VERKKOTOIMITUS