

SU
Varatuomari Laura Korpinen: ”Liittyminen perussuomalaisiin on panokseni isänmaan eteen”
Miksi helsinkiläinen varatuomari liittyi aikoinaan perussuomalaisiin? Sitä pohdittiin Meillä on asiaa -ohjelmassa.
Helsingissä perussuomalaisten listoilla oleva vaaliehdokas, varatuomari Laura Korpinen on seurannut koronapäätöksiä hämmentyneenä. Erityisesti Korpista on ihmetyttänyt hänen kollegansa, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin menettelytapa vaalien siirrossa.
– Tuntui oudolta, että asiaa ei otettu esiin hallituksessa ja tehty esitystä eduskunnalle, vaan oikeusministeri kuunteli yhdeksää puoluesihteeriä. Tämä kertoo kabinettivallasta, eikä sen kuulosta hyvältä, Korpinen sanoo.
Katso Laura Korpisen haastattelu ”Meillä on asiaa”-ohjelmassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.
Laura Korpinen Maria Asunnan haastattelussa. Youtube, 21 min 38 sek.
Päättäjät hukassa ja prioriteetit kateissa koronasodassa
Korpisen mukaan päättäjät ovat nyt ”jossain määrin hukassa lakien kanssa”. Hallitus panikoi eikä näytä ymmärtävän paikkaavansa jatkuvasti omia virheitään.
– Rajaliikennettä ei saada kuriin millään. En voi ymmärtää, miksi Virosta ravintoala-alalle töihin tulevalta vaaditaan salmonellatestiä, mutta perustuslaki kieltäisi koronatestin, Korpinen kysyy.
Omia virheitään paikatessa hallitus on unohtanut tarttua akuutteihin toimiin ajoissa. Ponnettomuus rajaliikenteen valvomisessa on yksi keskeinen puute ja toinen on Korpisen mielestä se, ettei valtio ole tukenut kehitteillä olevaa, lupaavaa nenäsumuterokotetta.
– Olisiko ollut mahdollista, että siihen oltaisiin voitu satsata valtavista velkasummista, jotka valtio on ottanut?
Ja sitten lopulta, kun kaikki välttämättömät toimet on jätetty tekemättä, on alettu ”linjata” siitä, miten valtio voisi rajoittaa kansalaisten liikkumista ulkona.
– Se on täysin kohtuutonta kansalaisen näkökulmasta, Korpinen sanoo.
Oikeusvaltiossa julkinen vallan toimijat noudattavat lakia
Kun Laura Korpinen oli nuori, maan johdossa oli Urho Kekkonen. Poliitikot viljelivät sanomaa rauhantahdosta ja puolueettomuuspolitiikasta. Nyt, yli 40 vuotta myöhemmin, on poliitikkojen mantrana oikeusvaltio.
– Välillä kun kuuntelen päättäjiä, epäilen heidän kuvittelevan oikeusvaltion olevan jokin ihannevaltio, jossa kaikki on heidän mielestään oikein, Korpinen sanoo ja muistuttaa heti perään siitä, ettei oikeusvaltio tarkoita sellaista.
– Oikeusvaltio tarkoittaa sitä, että julkisen vallan toimissa pitää noudattaa lakia.
Korpinen ottaa esimerkiksi EU-elvytyspaketin, jonka kohdalla korostettiin jälleen kerran oikeusvaltioperiaatetta ja sitä, että EU-toimielinten tulee noudattaa lakia.
Nykyinen maahanmuuttopolitiikka heikentää huoltosuhdetta
Asianajajana Laura Korpinen on huolissaan holtittomasta turvapaikkapolitiikasta. Hän on omin silmin huomannut muutoksen käräjäoikeuksien juttulistoissa. Yhä useampi syytetty on nimen perusteella ulkomaalaistaustainen.
– Asiakaskunta on muuttunut. Huonosti hoidettu maahanmuuttopolitiikka kuormittaa paitsi oikeuslaitosta myös poliisia ja vankeinhoitolaitosta.
Korpinen huomauttaa, ettei Suomella yksinkertaisesti ole varaa siihen.
– Heikkenevää huoltosuhdetta ei paranna se, että otamme jatkuvasti lisää ihmisiä huolehdittavaksi. Monet Suomeen tulevat matalapalkka-alan työntekijät huomaavat, että on paljon helpompaa lopettaa työnteko ja jäädä tulonsiirtojen varaan.
”Uskaltakaa puhua, vaikka totuus voikin sattua”
Myös sananvapauden tila Suomessa herättää huolta Korpisessa. Hän ei kannata esimerkiksi maalittamisen kriminalisointia.
– Ihmisen pitää voida ennakoida, milloin syyllistyy rikokseen ja milloin ei. Tämä hämärtyy maalittamisen kohdalla.
Lisäksi Suomessa painotetaan liikaa sitä, että puhujan pitäisi jatkuvasti miettiä sitä, miten kuulija reagoi hänen mielipiteisiinsä ja pahoittaako hän ehkä mielensä.
– Pikemminkin ajattelen, että lukijan tulisi kasvattaa sietokykyään ja kyetä kuuntelemaan erilaisia asioita. Totuus voi joskus sattua, mutta pitkässä juoksussa totuus sattuu vähiten, Korpinen toteaa ja rohkaisee kaikkia nykymenoon pettyneitä sanomaan se ääneen.
– Ihan tavallinen kansalainen voi olla se, joka huudahtaa keisarilla olekaan vaatteita.
Rosoinen kansanliike vetää rohkeita puoleensa
Vielä vuosikymmen sitten Laura Korpinen oli varsin hämmästynyt, kun hänen fiksu kaverinsa ilmoitti äänestävänsä Jussi Halla-ahoa. Korpinen päätti tutustua Halla-ahon kirjoituksiin. Pian hän totesi, miten moni kohusitaatti oli irrotettu pois viitekehyksestä ja ymmärretty tahallaan väärin.
Sittemmin Korpisesta tuli perussuomalainen. Hän kirjoitti blogissaan otsikolla Oikeassa olemisen sietämätön keveys: ”Perussuomalaiset on leimattu valtamediassa epäilyttäviksi ulkomaalaisten vihaajiksi, natseiksi ja rasisteiksi. Huolen isänmaan tilasta täytyy olla vakava, kun yhteiskunnallisesti arvostetusta status-asemasta siirtyy sylkykupiksi.”
– Itse lähdin mukaan perussuomalaisiin, koska en kyennyt enää seuraamaan sivusta, kuinka huonosti asioitamme Suomessa hoidetaan. Sen on minun panokseni isänmaan eteen, Korpinen sanoo.
Hän pitää perussuomalaisia ”rosoisena kansanliikkeenä”, joka pitää Suomen puolta aidosti, rehellisesti ja suoraan.
MARIA ASUNTA
Laura Korpisen tekstejä voit lukea täältä.
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää