Vasemmistonuoret haukkuu emopuolueensa puoluehallituksen sen päätöksestä suosittaa kansanedustaja Jyrki Yrttiahon (vr.) erottamista puolueesta.

– Jäsenten tai kokonaisten osastojen erottaminen on äärimmäinen toimenpide ja ennen erottamista annetaan yleensä varoitus. Vaikka tilanne on puolueelle vaikea, tulee vastaavissa tapauksissa käyttää erittäin tarkkaa harkintaa, Vasemmistonuoret arvioi keskiviikkona internet-sivuillaan.

”Demokratia kärkihankkeeksi”

Nuoret toivovat, että erottamista harkittaessa on vähintään annettava päätöstä tekeville ja asianosaisille aikaa varautua ja tulla kuulluiksi. Tässä tapauksessa asia tuotiin käsittelyyn esityslistan ulkopuolelta nopeassa tahdissa vasta, kun kokous oli jo loppumassa, eikä puoluehallituksen jäsenillä ollut aikaa valmistautua päätökseen.

– Vasemmistonuoret toivoo, että uusi puoluejohto ottaa demokratian ja keskustelukulttuurin parantamisen kärkihankkeekseen alkaneella kaudella. Puolueen on selvitettävä, miten päätöksenteosta voidaan tehdä läpinäkyvämpää ja osallistavampaa. Nyt nähty toimintatapa ei sovellu eikä kuulu nykyaikaisen vasemmistolaisen puolueen toimintakulttuuriin, nuoret vetoavat.

Sotkuinen vyyhti

Vasemmistoliiton puoluehallitus suositti Yrttiahon erottamista hänen puhuttuaan SKP:n puoluekokouksessa Vantaalla samaan aikaan, kun vasemmistoliitto piti omaa kokoustaan Tampereella. Yrttiaho ja Markus Mustajärvi erotettiin vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä jo hallitusneuvotteluiden jälkeen, jolloin he perustivat vasenryhmän.
Puoluehallitus toivoi, että Yrttiahon puolueosasto Raisio 2000 erottaisi kansanedustajan. Ryhmä kieltäytyi, jolloin puheenjohtaja Paavo Arhinmäki (vas.) uhkasi erottaa koko puolueosaston, mihin puoluehallituksella olisi valtuudet. Tällöin Turun suurin paikallisosasto Työn ja tutkimuksen vasemmistoyhdistys eli Työtuvas aikoi adoptoida koko Raisio 2000:n ja vaati samalla puoluehallitukselta anteeksipyyntöä Yrttiaholle.

ps verkkotoimitus