Vedonlyöntiyritys Betsson arvioi, että perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kerää eduskuntavaaleissa suuremman äänipotin kuin kukaan muu ehdokas.

Arvion mukaan Jussi Halla-aho saisi yli 25 000 ääntä, ja hänen äänikuninkuutensa vedonlyöntikerroin on vain 1,1. Kymmenen euron veto Halla-ahon puolesta maksaisi siis voittaessaan takaisin yksitoista euroa.

Lähimmäksi Halla-ahon äänivyöryä muiden puolueiden puheenjohtajista pääsisivät Juha Sipilä ja Pekka Haavisto, kun taas Li Andersson ja Petteri Orpo jäisivät selvästi jälkeen.

Halla-ahon kannatusta mitattiin vaaleissa viimeksi eurovaaleissa 2014. Hän ylsi tuolloin kakkossijalle Alexander Stubbin napattua ykköspaikan.

Kenelle lisää poliittista päätösvaltaa?

Entä kenelle suomalaiset antaisivat lisää poliittista päätösvaltaa? Asiaa tutki Alma Median toimesta Tietoykkönen:

Kovassa nosteessa oleva Halla-aho porhalsi toimitusministeristössä puuhastelevien Petteri Orpon ja Juha Sipilän ohitse. Kokoomuksen Antti Häkkänen rökitti niin ikään Petteri Orpon.

Hyvin menestyivät myös Pekka Haavisto, Li Andersson, Sari Essayah, Antti Rinne ja Jan Vapaavuori, joskin kaikkien viiden suosio on pysynyt tasaisena. Sanna Marin sen sijaan on kasvattanut sijoitustaan ripeästi. Suomen suosituin poliitikko on edelleen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

SUOMEN UUTISET