

Videohaastattelussa: valtuutetuksi noussut Robert Helenius, jolle sananvapaus ja suomalaisuus ovat tärkeitä asioita – ”Jos omista juuristaan ei saa olla ylpeä, ihmisenä ei enää voi hyvin”
Nyt puhutaan suoraan katuturvallisuudesta, maahanmuutosta, sananvapaudesta, lapsista ja nuorista, häviämisestä, miehen roolista, pelosta ja uskosta omaan identiteettiin ja juuriin. Ja vähän viikingeistäkin. Kansainvälisen ammattilaisnyrkkeilyuran tehneellä raskaan sarjan mestarilla ”Nordic Nightmare” Robert Heleniuksella on käynnissä muutosten vuosi, sillä nyrkkeily on vaihtunut politiikan kamppailuareenoille. Minkä arvojen ja keiden puolesta Helenius nyt taistelee perussuomalaisten valtuutettuna?
Helenius sanoo haluavansa olla mukana vaikuttamassa siihen, että sipoolaisten arkielämä sujuu mutkattomasti, ja että kunnalliset palvelut pelaavat kuten pitääkin.
Heleniukselle tärkeitä ovat myös isot yleispoliittiset teemat. Sananvapautta hän pitää arvossaan ja on huolissaan sananvapauden tilasta.
Katso haastattelu tästä (juttu jatkuu videoikkunan alla):
-Sananvapaus on yksi tärkeimmistä asioista, koska muuten me ei saada tietää, mitä täällä oikeasti tapahtuu. Minun mielestäni asioista pitää keskustella avoimesti, tietenkin pois lukien kaikki uhkailu ja ihmisten mollaaminen
Helenius katsoo, että sananvapautta on Suomessa viime aikoina pyritty heikentämään.
-Valitettavasti eräät isot tahot haluavat, että vain tietyistä asioista saisi puhua. Luultavasti myös sosiaalinen media on ollut luomassa tiettyä pelon ilmapiiriä.
Nuorten pitää saada olla ylpeitä suomalaisuudestaan.
Tervettä kansallismielisyyttä Helenius opettaisi mielellään lisää myös nuorisolle.
-Nuortenkin pitäisi saada olla ylpeitä siitä, että he ovat suomalaisia. Mun mielestä se on erittäin tärkeä osa. Aiemmin Suomella meni parhaiten, kun meillä oli isänmaallinen ajattelutapa.
-Nyt ei aina enää saada olla sitä, koska se luo muka rasismia.Minun mielestä se ei luo sitä. Jos me ei saada olla ylpeitä omista juurista, ethän sinä edes voi ihmisenä hyvin. Silloin et edes tiedä mistä olet tulossa.

Robert Heleniusta haastatteli Danita Westphal.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.