
Lehtikuva
Pormestariehdokas Joakim Vigelius: Kaupungissa pitää pystyä kulkemaan kaikilla kulkuneuvoilla – ”Autot kuuluvat Tampereelle”
Perussuomalaisten pormestariehdokas Tampereella, kansanedustaja Joakim Vigelius katsoo, että jatkossa Tampereella tulee saada veronmaksajan euroille parempaa vastinetta priorisoimalla menoja. Vigelius korostaa myös päätöksenteon priorisointia eli sitä, minkä asioiden parissa päättäjät toimivat, mihin käytetään aikaa ja mihin käytetään energiaa.
Perinteisesti SDP:llä on ollut vahva asema Tampereella, tosin vuoden 2021 vaaleissa SDP ja kokoomus olivat kannatukseltaan Tampereella lähes tasoissa suurimpina puolueina.
Tampereen pormestariksi pyrkivä kansanedustaja Joakim Vigelius toteaa, että mikäli SDP jatkaa suurimpana Tampereella, tarkoittaa se jatkossakin yhä lisää vasemmistoliberaalia identiteettipolitiikkaa ja valtuuston puuhastelua toissijaisten asioiden parissa.
Tampereella myös kokoomus ja SDP löytävät usein toisensa poliittisissa kysymyksissä huolimatta siitä, millaisia näkemyksiä ennen vaaleja on esitetty.
– Konkreettisimmin se näyttäytyy siten, että kuudesta suuresta kaupungista Tampereella on toiseksi korkein kunnallisveroprosentti heti Oulun jälkeen. Eli Tamperetta alempi kunnallisveroprosentti on Helsingissä, Turussa, Espoossa ja Vantaalla.
Sinivalkoista kaupunkipolitiikkaa Tampereelle
Vigelius harmitteleekin sitä, että Tampereen kuntatalous on edelleen alijäämäinen huolimatta siitä, että etelän kasvukeskuksista kaupungin veroprosentti on jo kaikkein epäedullisin.
– Suunta on ollut tämä kokoomuslaisten pormestarien ja kokoomuslaisten valtuutettujen sekä sosiaalidemokraattien kanssa.
Vigelius peräänkuuluttaa Tampereelle sinivalkoista kaupunkipolitiikkaa, ja sitä onkin luvassa perussuomalaisten saadessa enemmän valtaa.
– Itse näen, että perussuomalaisten tehtävä sekä valtion tasolla että kunnissa on miettiä priorisointia eli asioiden asettamista tärkeysjärjestykseen. Eli mikä on niille omille kuntalaisille ihan aidosti tärkeintä, mikä näkyy heidän arjessaan? Mistä on apua heille, ja mikä on sitten toissijaista? Mikä on vain rasite heidän kukkaroilleen tai omalle arjelle ja sen sujuvuudelle?
– Tätä priorisointia me koetamme näissä kuntavaaleissa ajaa voimakkaasti Tampereella, ja toivoisin, että me löytäisimme myös kokoomuksen kumppaniksi sen sijaan, että he lähtevät demareiden matkaan. Verotuskysymyksessä voitaisiin nähdäkseni hyvin ajatella, että perussuomalaiset ja kokoomus löytäisivät yhteistä linjaa, eli että veroja ei koroteta.
Autoilijankin näkökulma on huomioitava
Helsingissä autolla liikkuminen on tunnetusti raskasta, koska autoilua haittaavia ”Sinnemäen sumppuja” on joka puolella. Mutta tilanne ei ole kovin paljon parempi Tampereella, Vigelius huomauttaa. Erilaisten ilmastotavoitteiden ja päästövähennystavoitteiden toimeenpano on aiheuttanut monenlaisia haittoja liikenteelle.
– Tampereen keskustassa autolla liikkuminen on tehty hyvin vaikeaksi. Osin se liittyy tietysti siihen, että meille on tullut ratikka, joka on osittain vaatinut sitä, että tiettyjä tienpätkiä on suljettava tai muutettava joukkoliikenneväyliksi.
– Mutta meillä on myös tietoisesti, erityisesti näiden ilmastotavoitteiden ja päästövähennystavoitteiden takia, pyritty esimerkiksi vähentämään kaistoja ja parkkipaikkoja ja lisäämään autoilun maksuja ihan vain siksi, että nyt halutaan liikenteen päästöjä alemmalle tasolle. Tätä ei siis suinkaan tehty siksi, että ne liikennejärjestelyt parantaisivat tavallisen tamperelaisen autoilijan tai perheellisen ihmisen arkea.
Vigelius toteaa, että perussuomalaiset voisi Tampereella hyvinkin paljon helpottaa autoilijan elämää. Tosin myös kokoomuksen tukea tarvittaisiin.
– Autoilijan näkökulmaa on nyt huomioitava. Kaupungissa pitää pystyä kulkemaan kaikilla kulkuneuvoilla. Ei siis pelkästään kävellen, joukkoliikenteellä ja pyörällä, vaan myös autot kuuluvat Tampereelle.
Tamperelaisten rahoja ei tule lähettää Gazaan
Vigelius korostaa, että priorisointi kuntapolitiikassa tarkoittaa paitsi taloudellista priorisointia myös päätöksenteon priorisointia, eli sen, minkä asioiden parissa päättäjät toimivat, mihin käytetään aikaa ja mihin käytetään energiaa.
Vigelius moittii sitä, että päätöksenteon keskittymistä epäolennaiseen hölmöilyyn on nähty erityisen paljon suurissa kaupungeissa, eli Tampereella, Turussa, Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.
– Itse muistan Tampereelta monia valtuustoaloitteita, joissa on ollut hyvin voimakas ideologinen hömppähenki. Tampereella on esitetty sateenkaarisiltoja, Pride-ratikoita ja kymmenien tuhansien eurojen lähettämistä Gazaan, siis tamperelaisten veronmaksajien eurojen lähettämistä Gazaan, Vigelius ihmettelee.
Gaza-aloitteen allekirjoitti noin puolet valtuutetuista, mutta perussuomalaisten tukea esitykselle ei tullut.
Vigelius korostaa, että humanitaarinen apu Gazaan ei kuulu Tampereen tehtäviin eikä tamperelaisen veronmaksajan maksettavaksi, koska resursseista on pulaa jo omien kaupunkilaisten huoliin vastaamisessa.
Perussuomalaiset pormetariehdokkaat keskustelussa
Kevään kuntavaaleissa äänestäjille on tarjolla kolme erinomaista perussuomalaista vaihtoehtoa pormestariksi: elinkeinoministeri Wille Rydman Helsingissä sekä kansanedustajat Joakim Vigelius Tampereella ja Vilhelm Junnila Turussa.
Kaikki kolme lupaavat kuntatason politiikkaan selkeää priorisointia ja veronmaksajan edun huomioimista. Pormestariehdokkaat katsovat myös, että kuntatasolla tulee tukea valtakunnallisen maahanmuuttopolitiikan linjaa.
Perusasiaa-ohjelmasarjan uudessa jaksossa perussuomalaiset pormestariehdokkaat pöyhivät kotikaupunkiensa haasteita ja niitä outojakin kaupunkilaisten arjen sujumiseen vaikuttavia päätöksiä, joihin on saatava tolkkua.
Suomen Uutiset
Lue myös
Pormestariehdokas Vilhelm Junnila: Perussuomalaiset on veronmaksajan puolella – ”Me emme halua kuitata kaiken maailman investointihankkeita, woke-maailmanparannusta ja samalla nostaa veroja”
Artikkeliin liittyvät aiheet
- sinivalkoinen kaupunkipolitiikka pormestarivaalit veronmaksajien rahat ideologinen hömppä Joakim Vigelius päästövähennystavoitteet ilmastotavoitteet priorisointi identiteeettipolitiikka Wille Rydman Autoilu Maahanmuuttopolitiikka Vilhelm Junnila Tampere SDP
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Tampereen Perussuomalaisilta kritiikkiä Orpon veropuheille – pormestariehdokas Vigelius: ’’Uhkana on, että vaalien jälkeen sinipuna korottaa yhdessä kuntien verotusta’’
Pääministeri Petteri Orpo tylytti viikonloppuna muiden puolueiden verolinjoja STT:n haastattelussa. Pääministerin mukaan muut puolueet ’’nostavat kätensä liian helposti pystyyn’’ ja korottavat veroja sen sijaan, että kuntien taloutta tasapainotettaisiin muuten.

Perussuomalaisilta ei Tampereen kunnallisveron korotukselle: ’’Tamperelaisten verotus on jo nyt suurten kaupunkien kärkeä’’
Tampereen valtuuston 150-vuotisjuhlakokouksessa perussuomalaiset esitti säästölinjaa ja ettei kunnallisveroa korotettaisi. Perussuomalaisten ponsiesitys hävisi äänestyksen äänin 10-57.

Tampereen valtuusto päätti nostaa poliitikkojen palkkioita – Vigelius: ’’Veronmaksaja ei hyödy millään tapaa’’
Tampereen kaupunginvaltuusto päätti maanantain kokouksessaan luottamushenkilöille maksettavien palkkioiden korottamisesta. Esitys hyväksyttiin valtuustossa äänin 52–9. Kaikki perussuomalaisten valtuutetut äänestivät esitystä vastaan. Tyhjää äänesti kuusi valtuutettua eri ryhmistä.

Pormestariehdokas Joakim Vigelius: Tampereesta ei saa tulla uutta Malmöä tai Itäkeskusta
Tampereen Perussuomalaiset on valinnut perussuomalaisten ensimmäisen kauden kansanedustaja Joakim Vigeliuksen pormestariehdokkaakseen. Vigelius kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että kokoomus on tehnyt Tampereella virheitä ja muodostanut epäpyhän allianssin SDP:n, vihreiden ja jopa vasemmistoliiton kanssa. Vigelius lupaa olla vastavoima nykyiselle kaupunkipolitiikalle.

Punavihreä Palestiina-aktivismi paisuu Helsingin valtuustossa – pormestariehdokas Wille Rydman: ”Ulkopolitiikka ei kuulu valtuustosaliin”
Elinkeinoministeri Wille Rydman kehottaa kuntapäättäjiä pidättäytymään ulkopolitikoinnista ja pysymään omalla tontillaan. - Kunnan tulee keskittyä oman toimivaltansa asioihin – siis kuntalaisten hyvinvoinnin, turvallisuuden ja palveluiden varmistamiseen. Se, että kaupunginvaltuutetut askaroivat ulkopoliittisten tai kansainvälisten kysymysten parissa, on kaikki pois kunnan varsinaisten tehtävien hoitamisesta, Rydman sanoo.
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Kuvitelkaa demarien Nasima Razmyar sisäministerinä – rajat auki, suut kiinni ja lisää turvapaikanhakijoita suomalaisten elätettäväksi
Pääministeripuolueena SDP:n ja Nasima Razmyarin toimintalinja olisi selvä: vihapuheesta vankilaan – mutta laittomasta maassaoleskelusta palkinto. Suomalaisille rajat sananvapauteen – mutta ei rajoja maahanmuutolle. Ja jos kritisoisit Razmyaria, joutuisit maksamaan kunnianloukkauksesta korvauksia, kansanedustaja Sanna Antikainen varoittaa.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.

Tukala helle jatkuu – Ministeri Kaisa Juuso: ”Viilennyksestä on nyt huolehdittava erityisesti vanhusten asumisyksiköissä”
Kotien lisäksi sisätilojen viileydestä on huolehdittava sosiaali- ja terveydenhuollon hoitolaitoksissa sekä asumisyksiköissä, joissa hoidetaan kuumuuden vaikutuksille herkkiin väestöryhmiin kuuluvia, painottaa sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso.

AKT-pamppu Ismo Kokon mielestä bussiliikenne pysähtyisi ilman maahanmuuttajia – PS:n Grönroosilta tyly kuitti: ”AKT:n kaverilla kysynnän ja tarjonnan perusasiat hukassa”
Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja Simo Grönroos selventää mamutusta komppaavalle ay-pomo Ismo Kokolle, että toki Suomessa bussit liikkuisivat aivan hyvin myös ilman maahanmuuttajia, tällöin vain kuljettajien palkat olisivat hieman korkeammat kuin nyt.