
Tampereen Perussuomalaiset nimesi ensimmäiset kuntavaaliehdokkaat
Tampereen Perussuomalaiset on nimennyt ensimmäiset 30 ehdokastaan kevään kuntavaaleihin.
PS ARKISTO
Tampereen Perussuomalaiset on valinnut perussuomalaisten ensimmäisen kauden kansanedustaja Joakim Vigeliuksen pormestariehdokkaakseen. Vigelius kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että kokoomus on tehnyt Tampereella virheitä ja muodostanut epäpyhän allianssin SDP:n, vihreiden ja jopa vasemmistoliiton kanssa. Vigelius lupaa olla vastavoima nykyiselle kaupunkipolitiikalle.
Perussuomalaisten ensimmäisen kauden kansanedustaja Joakim Vigelius kertoo IS:n haastattelussa Tampereen Perussuomalaisten valinneen hänet pormestariehdokkaaksi Tampereella.
– Talouden, työllisyyden ja kestävän kasvun politiikka jää kokoomuksessa puolitiehen, kun yhteistyö perustetaan voimakkaasti vasemmistopuolueiden varaan. Perussuomalaiset on valmis kantamaan vastuuta talous ja turvallisuus edellä, Vigelius sanoo.
Kärkitavoitteikseen Vigelius luettelee talouden, turvallisuuden, työllisyyden ja kustannustehokkuuden.
– Tampereen kasvuluvut ovat todella suuret, mutta kasvu myös sokeuttaa. Kasvu pitäisi saada nimenomaan kohdistettua ihmisiin, jotka tulevat Tampereelle työllistymään, opiskelemaan ja perustamaan perhettä, Vigelius pohtii.
– Kun tarjotaan ihmisille vastikkeettomia palveluita, niin valitettavasti myös kaupunkikehitys menee siihen suuntaan. Se näkyy ennen pitkää asuinalueiden eriytymisenä: yhdelle alueelle pakkautuu ihmisiä, jotka eivät työllisty, elävät sosiaaliturvan varassa ja joiden työllistymisen mahdollisuudet ovat heikot pidemmällä aikavälillä.
Vigeliuksen mukaan kaupunki voi sekä vaikuttaa eduskuntaan että viestiä suomalaisille tahtomastaan suunnasta eli käytännössä siitä, mikä on Tampereen pakolaiskiintiö, kuinka paljon Tampere tarjoaa ylimääräisiä tulkkauspalveluita tai erilaisia vastikkeettomia palveluita ihmisille ja tarjotaanko Pirkanmaan alueella paperittomille terveydenhuoltopalveluita.
– Maahanmuutto ja segregaatio eivät ole Tampereen kohtalonkysymyksiä vain seuraavan valtuustokauden, vaan myös tulevien vuosikymmenten osalta. Tampereen ei saa antaa kehittyä Ruotsin Malmöksi eikä Helsingin Itäkeskukseksi, Vigelius varoittaa.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Tampereen Perussuomalaiset on nimennyt ensimmäiset 30 ehdokastaan kevään kuntavaaleihin.
Viime vuosikymmenellä Helsingin tavoitteena oli olla ”maailman toimivin kaupunki”. Ainakaan enää se ei sitä ole, kirjoittaa perussuomalaisten pormestariehdokas Helsingissä, elinkeinoministeri ja kaupunginvaltuutettu Wille Rydman Helsingin Uutisten kolumnissaan.
Viikon suosituimmat
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Lue lisää
Lue lisää