Marraskuun alussa vihreiden puheenjohtajaksi nimitetty Pekka Haavisto sai hallita puoluettaan rauhassa kuukauden. Linnarauhaan ilmestyi säröjä tänään Haaviston perussuomalaisia koskevien kommenttien vuoksi.

Rauhanneuvottelutehtävissä pitkään toiminut Pekka Haavisto totesi tänään Maaseudun Tulevaisuudessa, ettei hän torppaisi perussuomalaisia pois hallitusyhteistyöstä. Vihreiden kärkinimet Ville Niinistö ja Emma Kari parahtivat puheenjohtajansa linjauksesta.

Helsingin Sanomien jutussa summattiin asiantila: ”Muun muassa vihreiden entinen puheen­johtaja Ville Niinistö ja kansanedustaja Emma Kari lähes samanaikaisesti riensivät kommentoimaan tavoilla, jotka voi tulkita kritiikiksi Haavistoa kohtaan.”

Emma Kari twiittasi:

Ville Niinistö kommentoi:


Ville Niinistö lokakuun lopulla ilmoitti, ettei hän tavoittele puheenjohtajuutta,. Hänen tuolloisista kommenteistaan sai käsityksen, että hän antaisi johtovastuun sille, joka tehtävään valitaan.

– Tuli sellainen olo, että sekä minulle että puolueelle tekee vastuun jakamisen kannalta hyvää, että päävastuun tässä tilanteessa kantaa joku muu kuin minä, Niinistö totesi lokakuussa Lännen Medialle

– Uusi puheenjohtaja voi kääntää puolueessa uuden lehden. Haluan tukea valittavaa puheenjohtajaa ja olla mukana vaalityössä, Niinistö lisäsi LM:lle.

SUOMEN UUTISET