
Vuoden luetuimmat 2017 – Terrori-isku, Jari Taponen, Alpakat, Mauri Peltokangas, Uuvattien kähinöinti, Rautatientorin sirkus, Dan Koivulaakson sensuuri ja Ville Niinistön yllytys
Suomen Uutisten toimitus kokosi yhteen vuoden luetuimmat ja eniten keskustelua herättäneet jutut. Vähemmän yllättäen useat luetuimmista uutisista liittyvät tavalla tai toisella maahanmuuton lieveilmiöihin. Vuotta ovat leimanneet Turun terrori-iskun ohella vihreän vasemmiston vimmatut ja toisinaan onnistuneetkin pyrkimykset saatella paperittomat suomalaisen sosiaaliturvan piiriin.
Tammikuu 2017 alkoi Teuvo Hakkaraisen (ps.) tuomioistuimelta kuittaamilla rapsuilla. Hän harmitteli kaksoisstandardeja, ja totesi: ”voin esimerkiksi sanoa, että pohjalaiset ovat puukkojunkkareita, savolaiset kieroja, lappalaiset heinäkenkiä ja hämäläiset hitaita, mutta jos arvostelen muslimeja, alkaa tuomioita tulla.”
Helmikuussa pannuun ottivat Helsingin Rautatieasemaa sotkevat pakolaismiehet. ”Tätä sirkusta on katseltu jo riittävän kauan”, kiteytti PS-Helsingin Mari Rantanen.
Maaliskuussa luetuimman jutun kyseenalaiset krediitit kuittasi vasemmistoliiton Dan Koivulaakso, joka ei pitänyt asiallisena, että Vihreän Langan toimittaja Minna Rajainmäki kertoi rankoista kokemuksistaan vastaanottokeskuksen vapaaehtoistyöntekijänä. Aatteen nimessä on vaiettava, kuului toveri Koivulaakson implisiittinen viesti.
Huhtikuun skuuppimme oli suurmoskeijahankkeen puuhamiesten taloussotkut. Paljon keskustelua aiheutti myös Ville Niinistön (vihr.) toiminta. Hän yllytti kannattajiaan osallistumaan poliisia vastustavaan mielenosoitukseen.
Toukokuussa puhuttivat pahoinpidellyn lapsen äidin kokemukset. Äiti yritti suojella poikaansa pahoinpitelyltä, mutta saikin itse niskaansa lastensuojeluilmoituksen.
Kesäkuun ykköstilan nappasi tietenkin PS:n ja uuvattien kähinöinti.
Heinäkuussa pohdittiin, mitä Ylen villisti hehkuttaman rinkebyläisen koulun lapsille oikeasti kuuluu.
Elokuu ja Turun terrori-isku. Perussuomalaisten Mauri Peltokangas piti sen jäljiltä puheenvuoron, jonka katsojamäärät vetävät vertoja Linnan juhlien katsojaluvuille.
Syyskuussa kuulimme vastaanottokeskuksessa toimivalta opettajalta, mikä on todellisuus vokkien siloitellun julkikuvan takana. ”Tulijat pitävät meitä hölmöinä”, hän totesi. Ylikomisario Jari Taponen koitti paikkailla tilannetta vaatimalla radikalisoituneita turvapaikanhakijoita suomalaisiin kouluihin.
Lokakuussa syvää suvaitsevaista maailmantuskaa kokeva ohjelmistoyritys päätti häätää perussuomalaiset asiakkaidensa joukosta.
Marraskuussa Helsingin kaupunginhallitus päätti taata paperittomille toimeentulon, ilmainen majoituksen, ruoan, lääkkeet ja hammashoidon.
Joulukuussa poristiin Töölöntorin mielenosoituksista sekä hassuista alpakoista ja vähemmän hassuista valheista, joita alpakkatapahtuman järkkäri Aleksi Pahkala niin kovin hyvässä tarkoituksessa meille muille tyrkytti. Huomattavan paljon huomiota herätti myös hallituksen käsittämätön päätös ruoka-avun tuen poistamisesta. Myös presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren kodin ikkunoiden rikkominen puhutti.
Siinäpä niitä! Melkoisia mittelöitä on poliittisilla areenoilla vuoden 2017 aikana käyty, eikä ole mitään syytä olettaa, etteikö seuraavasta vuodesta tule aivan yhtä raisu. Toimitus toivottaa aivan kaikille lukijoilleen hyvää uudenvuoden aattoiltaa ja oikein mielenkiintoista uutisvuotta 2018.
SUOMEN UUTISET
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.