Suomen Uutisten toimitus kokosi yhteen vuoden luetuimmat ja eniten keskustelua herättäneet jutut. Vähemmän yllättäen useat luetuimmista uutisista liittyvät tavalla tai toisella maahanmuuton lieveilmiöihin. Vuotta ovat leimanneet Turun terrori-iskun ohella vihreän vasemmiston vimmatut ja toisinaan onnistuneetkin pyrkimykset saatella paperittomat suomalaisen sosiaaliturvan piiriin.

Tammikuu 2017 alkoi Teuvo Hakkaraisen (ps.) tuomioistuimelta kuittaamilla rapsuilla. Hän harmitteli kaksoisstandardeja, ja totesi: ”voin esimerkiksi sanoa, että pohjalaiset ovat puukkojunkkareita, savolaiset kieroja, lappalaiset heinäkenkiä ja hämäläiset hitaita, mutta jos arvostelen muslimeja, alkaa tuomioita tulla.”

Helmikuussa pannuun ottivat Helsingin Rautatieasemaa sotkevat pakolaismiehet. ”Tätä sirkusta on katseltu jo riittävän kauan”, kiteytti PS-Helsingin Mari Rantanen.

Maaliskuussa luetuimman jutun kyseenalaiset krediitit kuittasi vasemmistoliiton Dan Koivulaakso, joka ei pitänyt asiallisena, että Vihreän Langan toimittaja Minna Rajainmäki kertoi rankoista kokemuksistaan vastaanottokeskuksen vapaaehtoistyöntekijänä. Aatteen nimessä on vaiettava, kuului toveri Koivulaakson implisiittinen viesti.

Huhtikuun skuuppimme oli suurmoskeijahankkeen puuhamiesten taloussotkut. Paljon keskustelua aiheutti myös Ville Niinistön (vihr.) toiminta. Hän yllytti kannattajiaan osallistumaan poliisia vastustavaan mielenosoitukseen.

Toukokuussa puhuttivat pahoinpidellyn lapsen äidin kokemukset. Äiti yritti suojella poikaansa pahoinpitelyltä, mutta saikin itse niskaansa lastensuojeluilmoituksen.

Kesäkuun ykköstilan nappasi tietenkin PS:n ja uuvattien kähinöinti.

Heinäkuussa pohdittiin, mitä Ylen villisti hehkuttaman rinkebyläisen koulun lapsille oikeasti kuuluu.

Elokuu ja Turun terrori-isku. Perussuomalaisten Mauri Peltokangas piti sen jäljiltä puheenvuoron, jonka katsojamäärät vetävät vertoja Linnan juhlien katsojaluvuille.

Syyskuussa kuulimme vastaanottokeskuksessa toimivalta opettajalta, mikä on todellisuus vokkien siloitellun julkikuvan takana. ”Tulijat pitävät meitä hölmöinä”, hän totesi. Ylikomisario Jari Taponen koitti paikkailla tilannetta vaatimalla radikalisoituneita turvapaikanhakijoita suomalaisiin kouluihin.

Lokakuussa syvää suvaitsevaista maailmantuskaa kokeva ohjelmistoyritys päätti häätää perussuomalaiset asiakkaidensa joukosta.

Marraskuussa Helsingin kaupunginhallitus päätti taata paperittomille toimeentulon, ilmainen majoituksen, ruoan, lääkkeet ja hammashoidon.

Joulukuussa poristiin Töölöntorin mielenosoituksista sekä hassuista alpakoista ja vähemmän hassuista valheista, joita alpakkatapahtuman järkkäri Aleksi Pahkala niin kovin hyvässä tarkoituksessa meille muille tyrkytti. Huomattavan paljon huomiota herätti myös hallituksen käsittämätön päätös ruoka-avun tuen poistamisesta. Myös presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren kodin ikkunoiden rikkominen puhutti.

Siinäpä niitä! Melkoisia mittelöitä on poliittisilla areenoilla vuoden 2017 aikana käyty, eikä ole mitään syytä olettaa, etteikö seuraavasta vuodesta tule aivan yhtä raisu. Toimitus toivottaa aivan kaikille lukijoilleen hyvää uudenvuoden aattoiltaa ja oikein mielenkiintoista uutisvuotta 2018.

SUOMEN UUTISET