
Valtiovarainministeriö esittää: 58 miljoonan leikkaus maahanmuuttajien kotoutumiseen
Valtiovarainministeri Riikka Purran tuoreessa budjettiehdotuksessa esitetään 58 miljoonan leikkausta kotoutumiseen osana korvaavia säästötoimia.
PS ARKISTO
Muiden muassa RKP:n, kokoomuksen, Elinkeinoelämän keskusliiton, Keskuskauppakamarin, Hesarin ja Ylen visiot kymmenistä tuhansista uusista maahanmuuttajista vuosittain hirvittävät monia. Ajatuspaja Suomen Perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroos kirjoittaa Facebookissa, että näin paljon ja enemmänkin maahanmuuttajia tulee Suomeen jo nyt.
– Päivästä toiseen jatkuva propaganda ”työvoimapulasta”, ”maahanmuuttajien tarpeesta” ja siitä, että ”Suomeen on vaikea muuttaa”, peittää alleen sen tosiasian, että elämme jo tuossa Anders Adlercreutzin ja Juho Romakkaniemen fantasiassa, jossa Suomeen tulevien maahanmuuttajien määrä lasketaan useissa kymmenissä tuhansissa, kirjoittaa Simo Grönroos Facebookissa.
Vuoden 2015 eduskuntavaalien alla media ja poliitikot toistivat papukaijan lailla Elinkeinoelämän valtuuskunnan tuolloin esittämää vaatimusta siitä, että Suomeen tarvitaan vuosittain yli 30 000 maahanmuuttajaa. Perussuomalaiset ainoana puolueena piti tavoitetta täysin todellisuudesta irtautuneena.
Sama vaatimus maahanmuuton jyrkästä lisäämisestä on kuultu vuodesta toiseen. Viimeksi Keskuskauppakamarin Romakkaniemi ja RKP:n Adlercreutz väittivät viime viikolla Suomen tarvitsevan 40 000 hengen vuosittaista nettomuuttoa.
– Vaikka kuulemme päivittäin mediassa toistettavan, että ”Suomi ei ole houkutteleva maa maahanmuuttajille”, niin tosiasiassa Suomeen ei ole historian aikana muuttanut ikinä näin paljon ihmisiä, Grönroos kirjoittaa.
Kauhuvisio on jo toteutunut
Toissa vuonna Suomeen muutti noin 50 000 ihmistä, ja nettomuutto oli 34 000 henkeä. Viime vuonna 20 000 pysyväksi maahanmuuttajaksi kirjautunutta ukrainalaista nosti maahanmuuttojen määrän jo 70 000:een, ja nettomuutto oli tuolloin jo lähes 60 000.
Tänä vuonna alkuvuosi näyttää maahanmuuttojen osalta etenevän edelleen tahtia, jossa muuttojen kokonaismäärässä tuskin jäädään alle 50 000 muuttajaan.
– Adlercreutzit ja Romakkaniemet ovat toki kyltymättömiä, eikä mikään maahanmuuton määrä riitä heille, mutta massiivisen propagandan takia monelta saattaa jäädä ymmärtämättä, että maahanmuuttolobbareitten esittämien maahanmuuton mittaluokkien kauhuvisiosta on tullut jo totta, Grönroos kertoo.
Maahanmuuttopolitiikkaa pitää päin vastoin kiristää
Grönroos pitää Helsingin Sanomien pääkirjoitusta malliesimerkkinä tästä propagandasta, jota kuullaan päivästä toiseen. Grönroos kirjoittaa, että jos haluamme torjua adlercreutzien ja romakkaniemien kauhuvisiot kymmenien tuhansien maahanmuuttajien Suomesta, joka toistaa pikakelauksella Ruotsin virheet maahanmuutossa, niin ei riitä, että torjumme maahanmuuttolobbareitten tavoitteet esimerkiksi saatavuusharkinnan poistamisesta, vaan maahanmuuttopolitiikkaa tulee päin vastoin kiristää nykyisestä.
– Suomen tulee nostaa jyrkästi ulkomaiselta työvoimalta vaadittavia vähimmäistulorajoja, jotta halpatyövoiman maahantulo saadaan torjuttua. Kantapään kautta maahanmuuton ongelmista oppineessa Ruotsissa onkin tällä toimenpiteellä saatu puututtua ongelmaan hyvin.
– Suomen on siirryttävä humanitaarisesta maahanmuutosta paikan päällä tapahtuvaan humanitaariseen auttamiseen, joka onnistuu ns. Ruanda-mallin avulla. Tällä saadaan torjuttua kaikkein haastavin maahanmuuton muoto ja samalla autettua oikeasti hädänalaisia ihmisiä tehokkaasti ja tasapuolisesti.
– Opiskeluperustainen elintasomaahanmuutto Euroopan ulkopuolelta tulee torjua tarvittavin keinoin, joita voivat olla englanninkielisten koulutuslinjojen lakkauttaminen, riittävän korkeat lukukausimaksut ulkomaisille opiskelijoille tai esimerkiksi ammattikorkeakouluille annettu kielto tarjota opetusta Euroopan ulkopuolelta tuleville. Suomalainen koulujärjestelmä on ensisijaisesti suomalaisten kouluttamista varten, Grönroos luettelee.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Valtiovarainministeri Riikka Purran tuoreessa budjettiehdotuksessa esitetään 58 miljoonan leikkausta kotoutumiseen osana korvaavia säästötoimia.
Avoimesta maahanmuuttopolitiikastaan tunnettu Kanada on päättänyt tiukentaa maahanmuuttopolitiikkaansa. Ensimmäiseksi rajoitetaan matalapalkkaisen kausityövoiman tuomista ulkomailta. Syksyllä on odotettavssa lisää rajoituksia maahanmuuton kokonaismäärään.
Valtiovarainministeri Riikka Purra ihmettelee Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä valtamedian intoa tarjota maahanmuuttoa ratkaisuksi kaikkiin ongelmiin.
Ruotsin maahanmuuttotilastoissa on nähty historiallinen käänne. Maastamuuttajia on enemmän kuin maahan tulijoita. Erityisen paljon paluumuuttoa suuntautuu Irakiin, Syyriaan ja Somaliaan.
Viikon suosituimmat
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.