Vaihtoehto Saksalle -puolueen liittopäiväedustaja Kay Gottschalk vaatii Saksan yleisradiosysteemiin totaalista muutosta. Hän arvostelee ankarasti myös yleisradioyhtiöille myönnettyjä lisäavustuksia, ne kun saavat kansalaisten verorahoista jo 7,8 miljardia euroa vuodessa.

Verorahat menevät AfD:n oman verkkosivuston mukaan hallituksen tukemiseen ja opposition arvostelemiseen.

Saksassa on käytössä samantyyppinen yleisradiomaksu (Rundfunkbeitrag) kuin Suomessa: Jokainen kotitalous maksaa 17,50 euroa kuukaudessa siitä, että ARD, ZDF ja Deutschlandradio voivat tuottaa ohjelmiaan eri kanaviin. AfD:n näkemyksen mukaan ohjelmilla pönkitetään olemassaolevaa poliittista järjestelmää ja irvistellään oppositiolle.

Loppu yleisradioverolle

Edes 7,8 miljardia euroa ei ole yleisradiojärjestelmälle riittänyt, vaan yhtiöitä on pitänyt tukea myös valtion avustuksilla. Tämä on lopullisesti murtanut kamelin selän ja AfD:n liittopäiväedustaja Kay Gottschalk tiivistääkin puolueensa näkemyksen:

– Saksassa on aikoinaan naureskeltu Italian Berlusconille mutta ovatko asiat täällä yhtään paremmin? Vaihtoehto Saksalle vaatii, että valtiovarainministeri ottaa yleisradiomaksun esille hallituksessa. AfD:n kanta on selvä, yleisradioverosta on luovuttava!

Suomen Uutiset