

Paavo Arhinmäki. / LEHTIKUVA
Viikon 5/2017 luetuin
Arhinmäki sekoili Venäjällä tuhannen kännissä, nyt kyttää tarmokkaasti muiden virkamatkoja
KOMMENTTI: Vasemmistoliiton ex-puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kirjoitti eilen illalla facebook-sivuilleen olleensa yhteydessä ulkoministeriöön selvittääkseen, matkustaako ulkoministeri Timo Soini Yhdysvaltoihin omilla rahoillaan. Toiminnassa on kepeää hurskastelun makua.
– Moni on myös kysynyt, matkustaako Soini rukousaamiaiselle omilla rahoillaan. Soitin ulkoministeriöön ja selvitin asian. Kysymys on virkamatkasta, jonka yhteyteen järjestetään myös muita tapaamisia rukousaamiaiselle osallistumisen lisäksi, Arhinmäki kirjoitti.
Soini matkustaa neljäksi päiväksi Yhdysvaltoihin yhdessä kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps.) ja Antero Laukkasen (kd.) kanssa. Matkan aikana Soini tapaa uuden hallinnon ja kongressin ulko- ja turvallisuuspoliittisia vaikuttajia, mukaan lukien senaatin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Bob Corkerin. Vierailun aikana ministeri Soini osallistuu Yhdysvaltain kongressin isännöimälle kansalliselle rukousaamiaiselle, jossa on perinteisesti puhunut myös Yhdysvaltain presidentti.
Arhinmäen tiedustelu matkan kustannuksista on kovin outo, sillä ellei kaikkein pimeimmän Afrikan korruptiohallintoja lasketa, melko harva Maa-nimisellä planeetalla toimiva ministeri maksaa valtiovierailut omasta kukkarostaan.
Lievää ironiaa on myös siinä, että ministerien matkustuskuluista kiinnostunut Arhinmäki näyttää tyystin unohtaneen oman heikohkosti sujuneen valtiovierailunsa Venäjälle. Edellisen hallituksen aikana urheilu- ja kulttuuriministeri Arhinmäki ryysti avustajineen matkansa aikana ”nestemäistä vieraanvaraisuutta” siihen malliin, että hänet piti lopulta kantaa hotelliin kaunista lumimaisemaa pilaamasta. On lähes hupaisaa, että kansainvälisten etikettioppaiden kaikkia kohtia rikkonut Arhinmäki katsoo asiakseen tulla mestaroimaan muiden käyttäytymistä.
Lisäksi on erikoista, että uskonnonvapauden nimiin vannoman Vasemmistoliiton entinen johtaja ottaa hampaisiinsa nimenomaan kristillisyyden, vaikka puolueen periaateohjelman mukaan ”uskonnon harjoittaminen tai uskonnottomuus on kunkin kansalaisen yksityisasia.”
Ulkoministeri Soini lähetti Arhinmäelle terveiset omassa blogissaan ja muistutti, ettei tämä ollut moksiskaan silloin kun aamiaisvieraille oli puhumassa Barack Obama.
– Kävin rukousaamiaisella myös Barack Obaman puhuessa siellä. Kahdesti, Soini kirjoitti.
Koomikko Wikströmin vähemmän koomiset ulostulot
Soini kysyi blogissaan myös, että ”mitäpä mieltä Paavo on Andre Wikströmin käsityksistä?”
Jos Arhinmäellä on ajoittaisia ongelmia pidättäytyä kohtuullisuudessa, niin koomikko Andre Wikströmillä puolestaan näyttäisi olevan vakavia puutteita suvaitsevaisuudenhallinnassa.
– Viime vuoden puolella kun Andre Wikström toivoi julkisesti, että Jeesus ilmestyisi Suomen rukousaamiaiselle ja tappaisi kaikki siellä olevat, Soini muistutti Wikströmin twiitanneen.
– Onko tällainen väkivaltaa tihkuva vihapuhe hyväksyttyä, kun siitä ei seurannut yhtään mitään, Soini kysyi.
Wikströmin käsittämättömästä, massamurhaa toivoneesta twiitistä ei tietenkään silloin seurannut mitään sen kummempaa, paria iltapäivälehtijuttua lukuunottamatta. Miksi olisikaan seurannut? Samaan aikaan kun koko Suomea viritellään ennennäkemättömällä tavalla väkivaltaan kannustavan vihapuheen torjuntaan, on aivan luontevaa sivuuttaa väkivaltaan kannustava vihapuhe, kunhan se vain kohdistuu kristittyihin. Ainahan niitä on risteille hakattu, mokomia toisenposkenkääntäjiä.
Anyway, lukijoita rauhoittanee tieto siitä, että Andre Wikström on jälleen twiitannut Soinin rukousaamiaisesta. Hauskuusmaestro tyytyy tällä kertaa tuhahtamaan: ”Suomi kuntoon.”
Melko laimeaa.
Trumpista vielä, tuosta elävän pahuuden kristallisoitumasta: Tunnettua on, että tuore presidentti asetti äskettäin maahantulokiellon Syyrian, Irakin, Iranin, Jemenin, Libyan, Somalian ja Sudanin kansalaisille. Maailman lehdistö on luonnollisesti huutanut fonttikoolla 300, että nyt on tapahtunut Hyvin Suuri Vääryys. Onhan näin. Mutta kun nyt kristillisyydestä ja väkivallasta puhutaan, niin sanotaan nyt sekin, että kyseiset maat pitävät hallussaan kärkisijoja eräässä melko erikoisessa toiminnassa, nimittäin kristittyjen vainoamisessa.
Open Doors -järjestön mukaan Libya on maailman 11. uutterin kristittyjen vainoaja. Jemen yltää sijaluvulle 9, Iran sijalle 8, Irak seitsemänneksi, Syyria kuudenneksi ja Sudan viidenneksi ahkerimmaksi kristittyjen vainoajaksi. Somalia repii maailmanlaajuisen kakkostilan, edelle yltää ainoastaan Pohjois-Korea. Onnea vaan.
En muista Paavo Arhinmäen koskaan pitäneen meteliä vainottujen kristittyjen puolesta. Ihmekös tuo, kun mies päinvastoin näyttää itse vainoavan uskossa olevia. Tuoreessa muistissa on tapaus, jolloin hän raakkasi kristillistä työtä tekeviä järjestöjä pois Opetus- ja kulttuuriministeriön tuen saajien listalta. Päätös oli melko erikoinen siihen nähden, että rahaa riitti mainiosti väkivaltaista Kiakkovierasmellakkaa organisoineelle Kommunistiselle Nuorisoliitolle.
MATIAS TURKKILA
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.