KOMMENTTI: Vasemmistoliiton ex-puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kirjoitti eilen illalla facebook-sivuilleen olleensa yhteydessä ulkoministeriöön selvittääkseen, matkustaako ulkoministeri Timo Soini Yhdysvaltoihin omilla rahoillaan. Toiminnassa on kepeää hurskastelun makua.

– Moni on myös kysynyt, matkustaako Soini rukousaamiaiselle omilla rahoillaan. Soitin ulkoministeriöön ja selvitin asian. Kysymys on virkamatkasta, jonka yhteyteen järjestetään myös muita tapaamisia rukousaamiaiselle osallistumisen lisäksi, Arhinmäki kirjoitti.

Soini matkustaa neljäksi päiväksi Yhdysvaltoihin yhdessä kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps.) ja Antero Laukkasen (kd.) kanssa. Matkan aikana Soini tapaa uuden hallinnon ja kongressin ulko- ja turvallisuuspoliittisia vaikuttajia, mukaan lukien senaatin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Bob Corkerin. Vierailun aikana ministeri Soini osallistuu Yhdysvaltain kongressin isännöimälle kansalliselle rukousaamiaiselle, jossa on perinteisesti puhunut myös Yhdysvaltain presidentti.

Arhinmäen tiedustelu matkan kustannuksista on kovin outo, sillä ellei kaikkein pimeimmän Afrikan korruptiohallintoja lasketa, melko harva Maa-nimisellä planeetalla toimiva ministeri maksaa valtiovierailut omasta kukkarostaan.

Lievää ironiaa on myös siinä, että ministerien matkustuskuluista kiinnostunut Arhinmäki näyttää tyystin unohtaneen oman heikohkosti sujuneen valtiovierailunsa Venäjälle. Edellisen hallituksen aikana urheilu- ja kulttuuriministeri Arhinmäki ryysti avustajineen matkansa aikana ”nestemäistä vieraanvaraisuutta” siihen malliin, että hänet piti lopulta kantaa hotelliin kaunista lumimaisemaa pilaamasta. On lähes hupaisaa, että kansainvälisten etikettioppaiden kaikkia kohtia rikkonut Arhinmäki katsoo asiakseen tulla mestaroimaan muiden käyttäytymistä.

Lisäksi on erikoista, että uskonnonvapauden nimiin vannoman Vasemmistoliiton entinen johtaja ottaa hampaisiinsa nimenomaan kristillisyyden, vaikka puolueen periaateohjelman mukaan ”uskonnon harjoittaminen tai uskonnottomuus on kunkin kansalaisen yksityisasia.”

Ulkoministeri Soini lähetti Arhinmäelle terveiset omassa blogissaan ja muistutti, ettei tämä ollut moksiskaan silloin kun aamiaisvieraille oli puhumassa Barack Obama.

– Kävin rukousaamiaisella myös Barack Obaman puhuessa siellä. Kahdesti, Soini kirjoitti.

Koomikko Wikströmin vähemmän koomiset ulostulot

Soini kysyi blogissaan myös, että ”mitäpä mieltä Paavo on Andre Wikströmin käsityksistä?”

Jos Arhinmäellä on ajoittaisia ongelmia pidättäytyä kohtuullisuudessa, niin koomikko Andre Wikströmillä puolestaan näyttäisi olevan vakavia puutteita suvaitsevaisuudenhallinnassa.

– Viime vuoden puolella kun Andre Wikström toivoi julkisesti, että Jeesus ilmestyisi Suomen rukousaamiaiselle ja tappaisi kaikki siellä olevat, Soini muistutti Wikströmin twiitanneen.

– Onko tällainen väkivaltaa tihkuva vihapuhe hyväksyttyä, kun siitä ei seurannut yhtään mitään, Soini kysyi.

Wikströmin käsittämättömästä, massamurhaa toivoneesta twiitistä ei tietenkään silloin seurannut mitään sen kummempaa, paria iltapäivälehtijuttua lukuunottamatta. Miksi olisikaan seurannut? Samaan aikaan kun koko Suomea viritellään ennennäkemättömällä tavalla väkivaltaan kannustavan vihapuheen torjuntaan, on aivan luontevaa sivuuttaa väkivaltaan kannustava vihapuhe, kunhan se vain kohdistuu kristittyihin. Ainahan niitä on risteille hakattu, mokomia toisenposkenkääntäjiä.

Anyway, lukijoita rauhoittanee tieto siitä, että Andre Wikström on jälleen twiitannut Soinin rukousaamiaisesta. Hauskuusmaestro tyytyy tällä kertaa tuhahtamaan: ”Suomi kuntoon.”

Melko laimeaa.

Trumpista vielä, tuosta elävän pahuuden kristallisoitumasta: Tunnettua on, että tuore presidentti asetti äskettäin maahantulokiellon Syyrian, Irakin, Iranin, Jemenin, Libyan, Somalian ja Sudanin kansalaisille. Maailman lehdistö on luonnollisesti huutanut fonttikoolla 300, että nyt on tapahtunut Hyvin Suuri Vääryys. Onhan näin. Mutta kun nyt kristillisyydestä ja väkivallasta puhutaan, niin sanotaan nyt sekin, että kyseiset maat pitävät hallussaan kärkisijoja eräässä melko erikoisessa toiminnassa, nimittäin kristittyjen vainoamisessa.

Open Doors -järjestön mukaan Libya on maailman 11. uutterin kristittyjen vainoaja. Jemen yltää sijaluvulle 9, Iran sijalle 8, Irak seitsemänneksi, Syyria kuudenneksi ja Sudan viidenneksi ahkerimmaksi kristittyjen vainoajaksi. Somalia repii maailmanlaajuisen kakkostilan, edelle yltää ainoastaan Pohjois-Korea. Onnea vaan.

En muista Paavo Arhinmäen koskaan pitäneen meteliä vainottujen kristittyjen puolesta. Ihmekös tuo, kun mies päinvastoin näyttää itse vainoavan uskossa olevia. Tuoreessa muistissa on tapaus, jolloin hän raakkasi kristillistä työtä tekeviä järjestöjä pois Opetus- ja kulttuuriministeriön tuen saajien listalta. Päätös oli melko erikoinen siihen nähden, että rahaa riitti mainiosti väkivaltaista Kiakkovierasmellakkaa organisoineelle Kommunistiselle Nuorisoliitolle.

MATIAS TURKKILA