Enbuske & Linnanahde Crew -radioshow’n Aki Linnanahde valotti ohjelmassaan urheilu- ja kulttuuriministeri Paavo Arhinmäen (vas.) viikonlopun kännisekoilun taustoja. Linnanahteen mukaan viina taltutti ministerin lisäksi myös hänen avustajansa Jussi Saramon (vas.).

Linnanahde muistutti kiekkoleijonien vuoden 2011 mestaruusjuhlista.

– Nehän menivät ”överiksi”, ja Timo Jutila oli ympäripäissään. Silloinhan Arhinmäki kovaan ääneen paheksui, kun tällä lailla juhlitaan, ja syytti moukkamaisuudesta.

Linnanahde kertoo saaneensa kuulla monesta lähteestä, että tämän vuoden pronssijuhlat menivät joukkueelta hienosti.

– Joukkue, johto ja Timo Jutilakin käyttäytyivät hyvin. Oltiin iloisella, hyvällä fiiliksellä. Kukaan ei törttöillyt. Kaikki olivat seuraavana aamuna freeseinä, valmiina edustamaan Suomea.  Paitsi…

Linnanahde kertoo, että Arhinmäen avustaja sammui ensin. Myöhemmin putosi ministeri Arhinmäki.

Lopulta Linnanahteen saamien tietojen mukaan Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen talutti urheilu- ja kulttuuriministerin pronssijuhlista ulos.

– Tätä ennen siellä oli paljon NHL:n väkeä paikalla. Paikalla oli myös virallista delegaatiota Sveitsistä, ja siellä on totta kai katsottu, ettei hirveän hyvältä näytä tämä suomalaisen ministerin juhlinta, Linnanahde kuvailee.

Arhinmäki kertoi lehdissä juhlineensa tunteikkaasti Teemu Selänteen ja Kimmo Timosen kanssa. Linnanahteen mukaan pelaajat yrittivät kuitenkin vältellä ministerin kännijuttuja koko illan.

Spontaanin tapaamisen spontaani peruutus

Ilta-Sanomien mukaan Arhinmäen piti tavata sunnuntaina Venäjän kulttuuriministeri miesten 50 kilometrin hiihdon yhteydessä, mutta tapaaminen peruuntui krapulan takia.

Helsingin Sanomien haastatteleman opetusministeriön liikuntayksikön päällikön Harri Syväsalmen mukaan Arhinmäellä ”ei ollut sunnuntaina sovittua tapaamista Venäjän urheiluministerin kanssa eikä hän siten jättänyt sitä väliin krapulansa takia”. Syväsalmi on Arhinmäen suora alainen.

Syväsalmen mukaan kyse oli ”täysin spontaanista tapaamisesta, jota ei ollut etukäteen sovittu”.

Perussuomalaisen toimituksen saamien tietojen mukaan Sotshin olympiakisoissa, joiden turvajärjestelyt oli viritetty huippuunsa terrori-iskujen pelossa, on täysin luonteva käytäntö tavata paikallisia ministereitä spontaanisti.

[Lisäys 25.2 klo 12:08] Jussi Saramo kiistää Uuden Suomen haastattelussa väitteet sammumisesta. Saramon mukaan hän käveli jo ennen jatkoja omaan hotelliinsa. Paavo Arhinmäen huoneeseensa auttanut Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen ei Uuden Suomen mukaan halua kommentoida, oliko Saramo paikalla juhlimassa vai ei.

PS VERKKOTOIMITUS