KOMMENTTI | Joukko poliitikkoja ivaa sosiaalisessa mediassa ilkivallan kohteeksi joutunutta ilmajokilaista eduskuntavaaliehdokasta.

Perussuomalaisten ehdokas Juha Mäenpää joutui keskiviikon ja torstain välisenä yönä ilkivallanteon kohteeksi. Pohjalainen-lehden haastattelema Mäenpää harmitteli menetettyä laatikkoaan ja postiaan. Hän arveli tihutyön syyksi sitä, että oli edellisenä päivänä ilmoittanut yhteisestä vaalitilaisuudesta Jussi Halla-ahon kanssa.

Tuntemattomaksi jäänyt pilailija teko Pohjalaisen artikkelin pohjalta hupikuvan, joka alkoi nopeasti levitä sosiaalisessa mediassa. Kuvaan oli piirretty nuoli Mäenpään selän taakse. Kuvatekstissä kysyttiin, eikö Mäenpää löydä postilaatikkoa, joka on hänen selkänsä takana.

– Sherlock Holmes ja kadonneen postilaatikon arvoitus, kuvateksti kertoi.

Joukko poliitikkoja alkoi “peukuttaa” ja levittää kuvaa. Tältä joukolta valitettavasti puuttui tieto siitä, että Mäenpään takana ei ollut varastettu postilaatikko vaan uusi, jonka hän oli juuri hankkinut menetetyn tilalle.

Peukuttajien joukossa olivat muun muassa vasemmistoliiton ex-ministeri Paavo Arhinmäki, hänen entinen erityisavustajansa Jussi Saramo sekä omituista kyllä, poliittisia hyökkäyksiä toistuvasti kritisoinut järjestöaktiivi Dan Koivulaakso (vas.).

Peukuttajien joukossa oli myös poliittisella saralla viime aikoina vaisummin onnistunut Lasse Männistö (kok.).

On epäselvää, miksi vasemmistoliiton kärkinimet tykkäävät sosiaalisen median päivityksistä, joissa naureskellaan avoimesti ja estoitta ilkivallan kohteeksi joutuneelle eduskuntavaaliehdokkaalle. Ihmetystä herättää myös se, miten ministeriksi yltäneeltä Arhinmäeltä ei löydy rotia sanoa ääneen, että “älkää nyt kundit viitsikö pölliä niitä postilaatikoita”. Tämän sijasta osoitetaan vain peukkua ylöspäin. Merkitys on kannattajille selvääkin selvempi – yllytetään tuhoamaan poliittisten vastustajien omaisuutta jatkossakin.

Päivitys 16.2.2015 klo 13:22: Kadonnut postilaatikko löytyi tienposkesta noin viiden kilometrin päästä Mäenpään kotoa. Useat ihmiset ilmoittivat löytyneestä laatikosta. Tunnistamista helpotti PerusJuha.fi-teksti. Kuvia löytöpaikalta:

postilaatikko800

postilaatikko2_800

Matias Turkkila