Viime torstaina saapui perussuomalaisten vieraaksi Timo Soinin ja Sampo Terhon hyvä ystävä ja yhteistyökumppani EU:n konservatiivi- ja reformipuolueesta, Britannian konservatiiveja edustava Daniel Hannan, joka aloitti euroedustajana jo vuonna 1999.

– Dan Hannan on toimittaja, kirjailija ja korkeimman profiilin brittiläinen europoliitikko ja hyvä ystäväni: teimme europarlamentissa hyvää yhteistyötä, jota Sampo Terho on jatkanut, tervetuloa, Soini toivotti Hannanin puhujalavalle.

– Kiitos teille, kahdelle hienolle ystävälle ja eurooppalaiselle, Hannan kiitti Soinia ja aloitti puheensa.

EU on jo vieraantunut kansasta

Hannan sanoi politiikan ammattilaistuneen ja varsinkin EU-politiikan vieraantuneen kansasta täysin. Samaan aikaan kansallismielisyyttä, patriotismia pidetään vanhanaikaisena ja vaarallisena, usein EU-asioiden yhteydessä.

Hannan on tästä toista mieltä: patrioottisuus, kansallismielisyys on tänäkin päivänä aito voimavara.

– Minä rakastan maatani ja uskon teidän ajattelevan samoin. Isänmaallisuus tekee meistä epäitsekkäitä – se panee meidät maksamaan verot, jotta niillä autettaisiin ihmistä, jota emme ole nähneetkään. Me noudatamme lakeja, vaikka emme niitä kannattaisikaan. Sanotaan, että EU on rauhanprojekti. Vaan eikö rauha tullut siitä, että ajoimme yhdessä diktaattorit ulos Euroopasta? Se oli isänmaallinen projekti. Antaa patriotismin jatkua, Hannan vetosi eduskunnan Pikkuparlamentissa.

Veli-Pekka Leskelä