Belgian viranomaiset kertovat mukaan tehneensä useita terrorismipidätyksiä. 22 iskussa on pidätetty yhteensä 21 henkilöä. Brysseliin julistettu hälytystaso on edelleen korkein mahdollinen. 

Belgian hallitus sai viime lauantaina luotettavaa tietoa välittömästä terroriuhasta.

Pariisin 13.11 tapahtuneiden iskujen tiettävästi ainoa eloonjäänyt tekijän Salah Abdelslamin arveltiin ajaneen takaisin Belgiaan. Tämä madalsi hälytystason noston kynnystä merkittävästi. Abdelslam ei ollut kuitenkaan pidätettyjen joukossa. Hänen ystävänsä ovat huolissaan siitä, että Abdelslamilla on edelleen räjähdevyö.

Urheilukilpailut ja kulttuuritapahtumat peruutettiin maan pääkaupungissa Brysselissä lauantaina. Kaupungin metroasematkin suljettiin. Lisäksi Brysselin kaduilla vilisi automaattiaseistettuja sotilaita ja poliiseja läpi viikonlopun.

Belgian viranomaiset nostivat Brysselin hälytystilan lauantaina korkeimmalle asteelle, ja koko maassa kolmannelle asteelle. Viranomaiset kehottivat kansalaisia välttämään yleisötapahtumiin osallistumista. Maan pääministeri Charles Michel arvioi, että tuliasein ja räjähtein varustetut terroristit saattavat iskeä koordinoidusti useampaankin kohteeseen.

Brysselin muslimikorttelissa Molenbeekin kaupunginosassa poliisi ampui laukauksia yhden iskun aikana. Poliisi ampui kohti autoa, joka oli kiihdyttämässä heitä kohti.

Sotilas vartioi Brysselin keskusaukiolla. Kolmas perättäinen päivä korkeimmassa hälytystasossa. Belgian armeija ja poliisi partioivat Brysselin kadulla.

Henri Myllyniemi