SDP ja vihreät ovat valmiita yhteistyöhön Jussi Halla-Ahon johtamien perussuomalaisten kanssa. Puheenjohtajat Antti Rinne ja Touko Aalto haluavat kuitenkin rajata yhteistyön koskemaan opposition yksittäisiä asiakysymyksiä. Mahdollinen hallitusyhteistyö perussuomalaisten kanssa tuntuu puheenjohtaja Rinteen mielestä jos ei mahdottomalta, niin ainakin vaikealta.

Huomenta Suomi -lähetyksessä haastatellut puheenjohtajat ovat sitä mieltä, että sote-uudistusta pitäisi valmistella parlamentaarisesti kaikkien eduskuntapuolueiden kesken.

– Toivon, että pääsemme tilanteeseen, ettei kenenkään tarvitse taas avata sote-uudistusta, Antti Rinne linjasi.

– Jo viime vaalikaudella nähtiin, miten sote-uudistusta vietiin eteenpäin. Ei voi olla niin, että joka vaalikausi kuluu siihen, että hallitus vuorollaan tekee tyhjäksi edellisen työtä, totesi puolestaan Touko Aalto.

Aalto sanoi myös, että hallituksen ja opposition tulisi tehdä nykyistä enemmän yhteistyötä vaalikausien yli ulottuvissa kysymyksissä.

Esimerkkinä Aalto toi esiin niin kutsutun verotuksen tiekartan, jossa verotuksen reformeista päätettäisiin parlamentaarisesti pidemmällä aikavälillä.

Suomen Uutiset