

Kaikki intialaiset eivät noudata liikkumisrajoituksia. / LEHTIKUVA
Ei näin: Intiassa järjestettiin eristysmääräyksen aikana uskonnollinen massatapahtuma moskeijassa – lähes 9 000 altistunutta
Intiassa on viime päivinä yritetty tavoittaa uskonnolliseen Tablighi Jamaat -rukoustapahtumaan osallistuneita tuhansia intialaisia koko maan eristyksen aikana, The Economic Times uutisoi. Tapahtumaan on osallistunut myös tuhansia Intian ulkopuolelta tulleita. Intiassa jännitteet muslimiyhteisöä kohtaan ovat kasvaneet rukoustapahtuman myötä ja sen järjestäjät saattavat joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen.
Eristysmääräyksen tarkoitus on saada tauti eristettyä niin nurkkaan, että kaikki sen tartuntaketjut voitaisiin jäljittää. Yli 7 500 intialaisen altistumisen vuoksi ketjujen esiin kaivaminen on huomattavasti hankalampaa. Perjantaina 664 tartunnasta peräti 647 tartuntaa on yhdistetty kyseiseen massatapahtumaan.
Lauantaina karanteeniin on määrätty jo yli 20 000 ihmistä tapahtuman ja jatkoaltistusten vuoksi. Sairastuneita on jo yli tuhat ympäri Intiaa. Viranomaiset kertovat altistuneiden tavoittelun jatkuvan yhä.
Intialainen kansanedustaja Gautam Gambhir kysyy twiitissään, mitä ihmettä nämä tapahtumaan osallistuneet ihmiset ovat oikein ajatelleet. Hän lisää, että yksikin tällainen virhe voi johtaa järkyttävän suureen katastrofiin.
What were these people gathering at Nizamuddin thinking? Is it a joke that the entire country is under lockdown? One wrong action by anyone of us can lead to a disaster of gigantic proportions!
Listen to the Government for heaven’s sake! #IndiaFightsCorona @BJP4Delhi
— Gautam Gambhir (Modi Ka Parivar) (@GautamGambhir) March 30, 2020
Jännitteet kasvussa
Intialaiset tv-uutisotsikot ovat huutaneet: “Pysäyttäkää koronajihadismi!”, BBC uutisoi. Otsikot ovat kasvattaneet hindujen ja muslimien välisiä jännitteitä.
Moskeijan johto, missä massatapahtuma järjestettiin, on saanut syytteet karanteenimääräyksen rikkomisesta. Tapahtuman puolustajat muistuttavat, että liikkumisrajoitusten vuoksi monet joutuivat jäämään aloilleen.
Eristysaika voi pitkittyä
Uusien epidemiakeskusten synty todennäköisesti pitkittää tarvittavaa eristysaikaa. Se puolestaan johtaa taloudellisiin lisävahinkoihin.
Eristysmääräyksen pitkittyminen merkitsee myös muita huolia. Financial Times kertoo, että Intian ruokahuolto kärsii pahoin, koska tukkumarkkinoiden logistiikkahäiriöt ovat johtaneet kysyntähäiriöihin. Toiseksi elintarvikkeiden päätyminen kuluttajille on epävarmaa, koska eristysmääräyksen vuoksi monet joutuvat olemaan työttömänä.
Intian terveydenhuolto ei pystyisi millään muotoa vastaamaan esimerkiksi Mumbain slummialueella leviävästä epidemiasta. Tämän vuoksi rajoitustoimilla pyritään estämään taudin leviäminen jo alkuvaiheessa.
Henri Alakylä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Pyhättöjen pauhu häiritsee kansalaisia Saudi-Arabiassa – kuningaskunta kehotti moskeijoita leikkaamaan volyymia
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Huopaiselta: Keveämmillä veroilla saadaan tukevampaa talouskasvua

PS-Nuorisolta toive puoliväliriiheen: Ylestä leikattava lisää
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää