Perussuomalaisten kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa vastasi perussuomalaisten joukosta ensimmäisenä kautta aikain opposition välikysymykseen. Kysymys koski koulutusta.

– Tämä on historiallinen tilanne. Olemme ensi kertaa hallituksessa ja vastaamassa välikysymykseen, Elomaa korosti.

”Useita vuosia on haaskattu toimintakyvyttömien hallitusten ja tilanteentajun puutteen vuoksi.”

Hänen mukaansa hallitusvastuuseen tarttuminen vaatii paljon, sillä maa on ollut pahasti tuuliajolla ja useita vuosia on haaskattu toimintakyvyttömien hallitusten ja tilanteentajun puutteen vuoksi.

– Nyt joudutaan ongelmia ratkaisemaan yhä vaikeammissa olosuhteissa, joita leimaavat heikot talousnäkymät ja monin paikoin epävakaat olosuhteet, Elomaa totesi.

– Hallitus on päättänyt taittaa velkaantumisen. Emme voi elää yli varojemme ja siksi monilta yhteiskunnan sektoreilta on säästettävä. Myös koulutuksesta, Elomaa korosti.

Hallitus pyrkii parantamaan koulurauhaa estämällä koulukiusaamista ja edistämällä hyvän kurin ja järjestyksen palauttamista kouluihin. Koululaiset saavat päivässä tunnin liikuntaa, korkeakoululaisten mahdollisuutta opiskella kesäisin parannetaan. Hallitus toteuttaa myös alueellisen kielikokeilun, joka mahdollistaa ruotsin sijaan jonkin muun kielen opiskelun.

– Perussuomalaiset ovat pitkään ajaneet kielten opiskelun järkevöittämistä ja pidämme tätä hyvänä ensi askeleena kohti ruotsin kielen opiskelun täyttä vapaaehtoisuutta, Elomaa muistutti.

Veli-Pekka Leskelä