Se ei ollut Leevi-koiran parhaimpia hetkiä. Aamu-astelu Helsingin Poikkilaakson ala-asteen kohdalla keskeytyi Laura Huhtasaaren kadonneen vaalijulisteen kohdalle.

Koira jäi hetkeksi ammottavan aukon eteen. Tarina ei kerro, saiko se vainun tekijästä.

Aamut eivät yleensäkään ole helppoja pimeässä, kylmässä Helsingissä. Mutta oliko ilkivallantekijän välttämätöntä riistää pienen koiran kenties ainoa, väreillä piristetty hetki?

On näet niin, että koirien näköaisti on erityisen virittynyt juuri keltaiselle värille. Psychology Todayn mukaan koirat näkevät maailman keltaisena, sinisenä ja harmaana.

Toimitus ajoi Lehtikuvan arkistosta löytyvän, ilkivallan kohteeksi joutumattoman kadunvarsigallerian Dog Vision Simulator -sovelluksen läpi, joka simuloi koiran näköspektriä. Tässä vaaligalleria koirien silmin:

Psychology Todayn mukaan punaisen värin havaitseminen on koirille erityisen vaikeaa. Niinpä esimerkiksi Tuula Haataisen sosialisminpunainen vaalimainos näyttäytyykin koirille apaattisen harmaana. Pekka Haaviston sininen puku näkyy hyvin, mutta on epäselvää, miten koirat suhtautuvat mainoksessa kyttäävään leijonaan. Suora katsekontakti kun on perinteisesti ollut aggression merkki.

SUOMEN UUTISET