

LEHTIKUVA
Erimielisyydet maahanmuutosta saattavat kaataa Ruotsin hallituksen
RUOTSI | Pääministeripuolue sosialidemokraateissa on halua maahanmuuton rajoittamiseen mutta vihreille, toiselle hallituspuolueelle se ei oikein käy luontoon. Niinpä demarit etsivät ratkaisua opposition kanssa ilman vihreitä. Päätösten pitäisi olla valmiina jo ensi viikolla, mutta siinä rytäkässä Ruotsin hallituskin voi kaatua.
Alkuviikosta Ruotsin mediassa kohistiin ympäristöpuolue vihreiden sunnuntaisesta puoluehallituksen kokouksesta, jossa enemmistö oli kuuleman mukaan valmis jättämään hallituksen. Syynä ovat väliaikaiset maahanmuuttolait, joiden jatkosta keskustellaan maahanmuuttokomiteassa. Ja vihreät on jätetty näiden keskusteluiden ulkopuolelle.
Erityisen ironista on se, että maahanmuuttokomitean keskusteluista ovat ulkona myös ruotsidemokraatit, jotka ovat kaiken aikaa olleet vaatimassa tiukennuksia maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkaan. Kansan mielipide on tukevasti ruotsidemokraattien takana ja poliittinen paine ajanee sosialidemokraatteja nyt tiukentamaan ehtoja.
Vähemmistöhallitus on edelleen vaihtoehto
Mitä tapahtuu, jos vihreät loikkaavat ulos hallituksesta?
-Hallitus joutuu siinä tapauksessa jättämään eronpyyntönsä, sanoo Tukholman yliopiston valtiotieteen professori Tommy Möller.
Ympäristöpuolue vihreiden haluja näyttäviin irtiottoihin hillitsee kuitenkin se, että nykyisellä gallupkannatuksella puolue jäisi ulos valtiopäiviltä. Hallituksen tukipuolueet keskusta ja liberaalit eivät ole ainakaan vielä nostaneet kissaa pöydälle, vaikka kiivasta sisäistä keskustelua puolueissa maahanmuuton ja pakolaispolitiikan perusteista toki käydään.
Sekin on ehkä hyvä muistaa, että sosialidemokraatit ja vihreät muodostavat jo nyt vähemmistöhallituksen. Sosialidemokraatit saattaisivat jatkaa yksin hallituksessa vaaleihin asti, jos muodollisuuksista ja riittävästä tuesta valtiopäivillä päästään sopimukseen.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- vähemmistöhallitus maahanmuuttokomitea sosialidemokraatit Tommy Möller Liberaalit Hallituskriisi pakolaiset Ruotsi vihreät Keskusta maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Valtiopäivien enemmistö haluaa Ruotsiin uuden hallituksen – Löfvenin punavihreä koalitio kaatumassa ruotsidemokraattien epäluottamuslauseeseen
Viikon suosituimmat

Purra: Surkeaa, Iltalehti, uskomattoman surkeaa
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra ottaa Facebookissa kantaa Iltalehden faktojen vastaiseen uutisointiin hallituksen säästöistä. Purran mukaan Iltalehti ei kanna mitään vastuuta siitä, että se johtaa ihmisiä harhaan virheellisellä uutisoinnillaan.

MTV Uutiset otti selvää, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan – Halla-aho: “Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista”
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.

Jäikö Iltalehdessä vapunvietto päälle? Toimitus häröili lehden kanteen jättiotsikon tulevasta eläkeleikkauksesta, vaikka eläkkeitä nimenomaan ei leikata – lehti pahoittelee Äpy-levelin koheltamistaan

Päivän pointti: Oikeuskanslerin ratkaisu ministeri Mari Rantasesta ei miellyttänyt Ylen toimitusta – kutsui kommunistitaustaisen professorin haukkumaan lopputulosta

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

Maahanmuuton kustannukset ovat massiivisia – kansanedustaja Strandman: Suomessa maahanmuuton hintalappu on arviolta 10,5 miljardia euroa vuodessa
Perussuomalaisten kansanedustaja Jaana Strandman kertoo maahanmuuton kustannusten olleen Suomelle ja Euroopalle massiivisia ja selkeästi mukanaan tuomia hyötyjä suurempia. Taloustieteen emeritusprofessori Matti Virénin tekemän karkean arvion mukaan maahanmuuton hintalappu Suomessa olisi noin 10,5 miljardia vuodessa perustuen hollantilaistutkimuksen tuloksiin.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Nigel Faragen maahanmuuttokriittinen Reformipuolue murskavoittoon Britannian paikallisvaaleissa – pääministeri Keir Starmer nöytyy, sanoo ymmärtävänsä äänestäjien raivon perinteisiä puolueita kohtaan
Nigel Faragen maahanmuuttokriittinen ja kansallismielinen Reformipuolue pyyhki perinteisillä puolueilla pöytää Britannian paikallisvaaleissa. Konservatiivit ja työväenpuolue suorastaan romahtivat äänestäjien purkaessa raivoaan nykyvaltaa vastaan. Kahden puolueen valtakausi Britanniassa on ohitse.

Sodan kurimus vaati Jyrki Ålandin lapsen hengen – 20-vuotias lähti Ukrainaan vapaaehtoisena, eikä hän koskaan enää palaa kotiin
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää