

EL PAIS, KUVAKAAPPAUS
Espanja ohitti Italian siirtolaisten vastaanotossa – konservatiivijohtaja: ”emme voi vastaanottaa miljoonia afrikkalaisia, jotka hakevat parempaa elämää”
YK:n tilastojen mukaan Espanja on nyt ensi kertaa Italiaa tai Kreikkaa suositumpi kohdemaa Afrikan puolelta tuleville laittomille siirtolaisille. Maahan on tullut noin 24 tuhatta siirtolaista tämän vuoden aikana. Konservatiivisen Kansanpuolueen tuore johtaja Pablo Casado linjasi puolueensa suhtautuvan tiukemmin laittomaan maahanmuuttoon.
Espanja on perinteisesti suhtautunut myötämielisesti maahanmuuttoon. Tuoreessa kyselyssä vain 3,5 prosenttia espanjalaisista nimesi maahanmuuton suurimmaksi ongelmaksi. Työttömyys huolettaa espanjalaisia monin verroin enemmän. 62,4 prosenttia espanjalaisista piti työttömyyttä huolestuttavimpana ongelmana.
Casado arvioi Espanjaan saapuvan miljoonia paperittomia
Casadon mukaan Espanja ei voi tarjota papereita miljoonille paperittomille maahanmuuttajille, espanjalainen sanomalehti El País kertoo verkkosivuillaan.
– Ei ole mahdollista myöntää papereita kaikille, eikä Espanja voi vastaanottaa miljoonia afrikkalaisia, jotka hakevat parempaa elämää, Casado kertoi puolueensa tilaisuudessa.
– Ja koska se ei ole mahdollista niin meidän täytyy sanoa se, vaikkei se ole poliittisesti korrektia, Casado jatkoi.
Casado tuomitsi poliisien väkivaltaisen vastustamisen
Casado otti kantaa myös Marokon kupeessa sijaitsevan Espanjalle kuuluvalle Ceutan viime viikon torstaina sattuneeseen välikohtaukseen. Arviolta 600-700 Espanjaan halunnutta siirtolaista rynnäköi väkivaltaisesti Ceutan raja-aidoille vahingoittaen 22 espanjalaista rajavalvojaa.
– Kansanpuolue ei tule sallimaan hyökkäyksiä poliisiviranomaisiamme kohtaan, Casado kertoi.
Maahanmuutto on jakamassa puolueet selkeästi eri leireihin.
Maata vähemmistöhallituksella johtava sosialistipuolue on kertonut kumoavansa Casadon edeltäjän ja maan ex-pääministeri Mariano Rajoyn aikana säädetyn lain, jossa paperittomat maahanmuuttajat eivät saa ilmaisia terveyspalveluja.
Sen sijaan Ciudadanos-puolueen puheenjohtaja Albert Rivera kertoi maan tarvitsevan lisää rajavalvontaa, koska hallituksen myötäsukainen politiikka maahanmuuttoon lisää maan houkuttelevuutta paperittomien maahanmuuttajien keskuudessa.
Henri Alakylä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

Jussi Halla-aho: ”Onko minkään median toimituksessa yhtä paljon rikollisia kuin Hesarissa?”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho jakaa X-tilillään kurinpalautusta Helsingin Sanomille. Halla-aho osallistuu näin keskusteluun tuoreesta hovioikeuden tuomiosta kahdelle Helsingin Sanomien toimittajalle niin kutsutussa Viestikoekeskus-jutussa. Hovioikeus kovensi käräjäoikeuden aiempaa tuomiota.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

SU-Show #16: Suomessa on sananvapaus, mutta islamin arvostelija joutuu usein yhä vaientamisyritysten kohteeksi – onko suomalaisista tullut kulttuurisesti alistettu kansa?
Suomen Uutiset Show'n studiossa on tarjolla tällä kertaa suoraa puhetta sananvapauden todellisesta tilasta, kulttuurisesta alistamisesta sekä syistä ilmiön taustalla. Ajankohtaista aihetta pöyhivät Yhdysvaltojen historian ja kirkkohistorian dosentti, professori ja tutkija Markku Ruotsila sekä kansanedustaja Kaisa Garedew.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää