Pekka Haavisto (vihr.) pitää naisehdokkaita vahvoina ehdokkaina Heidi Hautalan (vihr.) seuraajaksi kehitysyhteistyö- ja omistajaohjauksesta vastaavana ministerinä. Haavisto arvioi asiaa MTV3:n uutisille.

Julkisuudessa on jo ehditty pitää Haavistoa itseään ministeriehdokkaana samoin kuin vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Oras Tynkkystä. Naisista esillä on pidetty etenkin europarlamentaarikko Satu Hassia. Toinen suosikki Tuija Brax pitää itseään vasta kakkosklinjan vaihtoehtona.

– Meillä on Satu Hassia, Tuija Braxia ja muita. Näiden välillä joudutaan varmaan keskustelua käymään, viime kädessä Vihreän liiton valtuuskunta päättää, mutta todennäköistä on, että tasa-arvonäkökulmaa pidetään tärkeänä myös, Haavisto sanoi MTV3:lle.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ilmoitti jo aiemmin, ettei hallitus aio kierrättää omistajaohjauksen vastuuta vihreiltä millekään muulle puolueelle.

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristöministeri Ville Niinistö totesi toisaalta Ylelle, ettei hän vaadi, että uuden ministerin pitäisi välttämättä olla nainen.

ps verkkotoimitus

Tagit