Elon Muskin sananvapausintoilun sanotaan uhkaavan sananvapautta ja demokratiaa. Kuulit oikein. Näin kirjoittaa ilmaisunvapautta puolustavan PEN American johtaja Suzanne Nossel Los Angeles Timesin vieraskynäartikkelissa.

Hän on huolissaan Muskin aikeista jalkauttaa perustuslaillinen sananvapaus ja vähentää sisältökontrollia Twitterissä. Nossel on erityisen huolissaan siitä, miten sananvapaus mahdollistaa disinformaation levittämisen. Hän maalailee uhkakuvia siitä, miten ilmaisunvapaus voi myös heikentää yhteiskuntarauhaa, hidastaa elintason kehitystä ja rapauttaa muita yksilönvapauksia. Hän pelkää, että disinformaatio heikentää ihmisten kykyä erottaa faktoja virheellisistä väitteistä ja valmiutta käydä julkista ajatustenvaihtoa.

Toistaiseksi Muskin johtamassa Twitterissä ei ole kuitenkaan ehtinyt tapahtua radikaaleja muutoksia. Eri medioissa on kuitenkin kilpailtu viikkojen ajan pöyristymisestä. Jo keväällä Muskin suunnitelmat Twitterin ostamisesta saivat aikaan laajan paniikin erityisesti vasemmiston parissa. Muskia verrattiin mm. Vladimir Putiniin.

On myös esitetty, että hysteria kielii vasemmiston ylimielisyydestä, uhriutumisesta ja tuudittautumisesta omaan pitkään jatkuneeseen valta-asemaansa.

SUOMEN UUTISET