Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen kiistää tiedotteessaan julkisuudessa esitetyt väitteet huoneistovuokrausasiassa. Mediassa on väläytelty Hakkaraisen syyllistyneen jopa petokseen. Hakkarainen torjuu ehdottomasti tällaiset väitteet. Kansanedustaja Ville Vähämäen eilinen lausunto tukee Hakkaraisen kantaa. Suomen Uutiset julkaisee Hakkaraisen tiedotteen ohessa.

Minulla ei ollut muuta tietoa kellarihuoneistosta kuin se, mitä on vuokrasopimuksessa todettu. Eduskunnan hallinto-osasto oli jo aiemmin hyväksynyt kyseisen vuokrasopimuksen.

En ole koskaan tavannut vuokranantaja Dennis Pastersteiniä enkä puhunut tai kommunikoinut hänen kanssaan, joten vuokranantaja ei ole voinut minulle kertoa, että kyseessä on saunatila. Vuokranantajan julkisuudessa esittämät väitteet siitä, että olisin ollut tietoinen siitä, ettei tila sovellu asumiseen, eivät pidä paikkansa.

Edustaja Ville Vähämäki toimitti vuokrasopimusasiaani sekä vuokranantajan että minun suuntaani. Vähämäki ei ole missään vaiheessa kertonut minulle, että vuokrasopimuksessa mainittu kellarihuoneisto on yhtiöjärjestyksessä muuta kuin huoneisto. Ensimmäistä versiota vuokrasopimuksesta, jossa julkisuudessa olleiden tietojen mukaan on lukenut sauna, en ole koskaan nähnytkään. Sain tietää tuosta ensimmäisestä versiosta tällä viikolla mediasta.

Mikään allekirjoittamassani sopimuksessa ei viitannut siihen, etteikö kansanedustaja olisi voinut käyttää kohdetta satunnaiseen yöpymiseen. Päinvastoin vuokrasopimuksessa oli useita kohtia, jotka vahvistivat käsitystä asuinkäyttötarkoituksesta. Yksi näistä oli maininta pakollisesta huoneistovakuutuksesta.

Ylleni on heitetty epäily siitä, että olisin huijannut tai peräti tehnyt petoksen. En ole. Tämä on totuus.

Olen allekirjoittanut vuokrasopimuksen kohteesta, jonka Eduskunnan hallinto-osasto oli jo aikaisemmin hyväksynyt vuokrakohteeksi. Vuokraajana toimi tunnettu poliisimies. Asiaa vei eteenpäin kansanedustajakollegani. Olen toiminut vilpittömässä mielessä, eikä minulla ollut mitään syytä epäillä osapuolten tarkoitusperiä eikä vuokrasopimuksen sisältöä.

Asunto-osakeyhtiölaki toteaa, että mikäli osakehuoneistoa käytetään oleellisesti vastoin yhtiöjärjestyksestä ilmenevää käyttötarkoitusta, taloyhtiö voi ottaa osakehuoneiston hallintaansa enintään kolmen vuoden ajaksi. Edellytän, että taloyhtiö ryhtyy selvittämään asiaa vuokranantajan kanssa. Huoneiston käyttötarkoituksen selvittäminen ei kuulu vuokralaisen velvollisuuksiin.

Olen tehnyt matkan varrella monia virheitä ja kannan niistä vastuun. Muiden tekemisistä en ota vastuuta enkä syntipukin roolia.

Teuvo Hakkarainen
Kansanedustaja