Perusuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi torstaina tuumaustunnilla ajatuksiaan uuden nuorisojärjestön, Perussuomalainen Nuoriso ry:n perustamisesta.

Jussi Halla-aho korosti, että uudella nuorisojärjestöllä on puolueelle valtava merkitys.

– Se tarjoaa nuorille politiikasta kiinnostuneille ihmisille matalan kynnyksen väylän tulla mukaan poliittiseen toimintaan, puoluetoimintaan ja opetella niitä pelisääntöjä, jotta perussuomalaisten seuraava vaikuttajasukupolvi voisi kenties välttää ne kaikkein helpoimmat miinat ja sudenkuopat joita politiikka väistämättä sisältää, Halla-aho sanoi.

Puolueissa yleensä menty mankelin läpi

Hän jatkoi, että perussuomalaiset eroaa pidemmän historian omaavista puolueista siinä, että suurin osa puolueen aktiiveista, edustajista ja valtuutetuista ei ole mennyt eräänlaisen poliittisen mankelin tai broilerikoneiston läpi, kuten muissa puolueissa.

– Tämä on meille omalla tavallaan vahvuus, mutta toki myös haaste. Ihmiset eivät välttämättä ole tottuneet politiikan toimintatapoihin. Asioita joudutaan usein opettelemaan tehtäessä, eli lennossa.

Suomi on suomalaisten kansallisvaltio

Halla-aho tiivisti myös lyhyesti perussuomalaisen puolueen laajempia linjauksia.

– Perussuomalaiset pitävät Suomea suomalaisten kansallisvaltiona. Me vastustamme hallitsematonta maahanmuuttoa, joka muuttaa Suomen väestörakennetta ja aiheuttaa erilaisia ongelmia.

SUOMEN UUTISET